• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İstediğim biçimdeki hücreleri saymak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gurgef
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Tr
Excel 2013 - Tr
Öncelikle burada emek verip soruları cevaplayan tüm arkadaşlara teşekkürler, sayenizde çok şey öğreniyorum. Benim kendimce önemli bir sorum olacak;

Ekte gönderdiğim dosyada da yer aldığı üzere, istediğim biçimdeki dosyaları saymak istiyorum. Şöyleki, belirli bir tabloda arkaplanı yeşil olan ve içerisindeki yazı kalın (bold) olan hücrelerin adedini bir hücreye yazdırmak istiyorum. AYnı şekilde başka bir hücreye arka planı yeşil ve içerisindeki yazı kalın olmayan hücrelerin adedini yazdırmak istiyorum. Örneğe bakarsanız sanırım daha iyi anlaşılacak söylemek istediğim şey.

Şimdiden teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

Verdiğiniz örneği inceledim. Mükemmel bir çalışma olmuş. Çok teşekkürler. Benim işime yarayacak çok güzel kısımları var. Ancak yukarda bahsettiğpim örenekte kullanmak istediğim formülde çok küçük bir farklılık var ve çözemiyorum maalesef.

Sizin verdiğiniz dosyada yer alan "Bicimegoretopla" fonksiyonunda istediğimiz biçimdeki hücrelerin toplamlarını alabiliyoruz. Ben o hücrelerin toplamını değil sayısını öğrenmek istiyorum.

"renkdolusay" fonksiyonu aslında bu kapsamda çok işe yarar bir fonksiyon olmuş. Ancak sadece font rengi veya zemin rengine göre sayı alabiliyoruz. Ben hem zemin rengi-hem de metin biçiminin istediğim şekilde olduğu hücreleri saymak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Selamlar,

Ali beyin vermiş olduğu linkteki dosyadan bir kodu sizin dosyanıza uyarladım. İncelermisiniz.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Tam olarak istemiş olduğum şekilde yapmışsınız. Ellerinize emeğinize sağlık.

Ali Bey'e de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Dosyanızı paylaşım sitelerinden birisine yükleyip linkini buraya yazarsanız istediğiniz yardımı alabilirsiniz.

Geri