• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

istatistik

Excel Vers. ve Dili
EV:EXCEL 2010-TÜRKÇE
İŞ:EXCEL 2010-TÜRKÇE
arkadaşlar ekteki dosyada 8.sınıfların s.b.s den almış oldukları puanlar var.Bu verilerden birtakım istatistik çıkarmak istiyorum.Örneğin 400-404,999 arası puan alan öğrencilerin (gibitabi puan aralığı 390-394,999 çoğalacak.) bunların kaçtanesi kız kaç tanesi erkek en yüksek o.y.p si olan erkek ve kız öğrenci 6.sınıfta en yüksek puan alan kız erkek öğrenci vb.bir takım istatistikler.

arkadaşlar ekteki dosyada 8.sınıfların s.b.s den almış oldukları puanlar var.Bu verilerden birtakım istatistik çıkarmak istiyorum.Örneğin 400-404,999 arası puan alan öğrencilerin (gibitabi puan aralığı 390-394,999 çoğalacak.) bunların kaçtanesi kız kaç tanesi erkek en yüksek o.y.p si olan erkek ve kız öğrenci 6.sınıfta en yüksek puan alan kız erkek öğrenci vb.bir takım istatistikler.

Merhaba;
Sorunuz tam net değil. Mevcut tablonuzdaki olabilecek ihtimalleri düşünerek bir örnek hazırladım.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

hocam ellerine sağlık.yalnız AC-AR arasındaki değerleri anlamadım.Birde hocam seçtiğimiz kritere göre oluşan listeyi yazdırabilme imkanımız olursa daha güzel olur.

Merhaba;
Ac : AR aralığı 6,7,8 ve OYP değerlerinin kız ve erkek için mak. ve min. değerleri (renklendirme için kullanıldı)
Baskı ön izleme yaparsanız yazdırma alanının sadece gri hücrelere yani seçim listesine yönlenmiş olduğunu görürsünüz.
İyi çalışmalar.

arkadaşım birşey soracağım.bu kadar formülü nasıl aklınızda tutuyorsunuz.Bu işin sırrı ne?Şu excel i bir öğrensem var ya ne kadar güzel olacak.

Geri