• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ismi şu olan ve rengi şu olan hücreleri say komutu

formülü düzelttim dediğiniz gibi. Olmadı ilk başta sonra da ikinci sayfadaki beyaz olan hücreleri tekrar beyaza boya dedim bu sefer düzeldi. Biraz garip anlamadım ama şu anda oldu. Bir de sürekli hesaplama yapıyor o da excel sayfasını ağır çalışır hale getiriyor. Bunların bir çözümü var mıdır?
Bu arada ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. ilgi (=değildir) cevap :)

Tek bir sütunu seçmeniz yeterliyken bir alanı seçiyorsunuz, excel ne yapsın?

evet doğru diyorsunuz, seçimi daralttım süre ciddi daraldı. Şimdi sadece beyaz rengi ile ilgili sorunum kaldı, hücreyi algılamakta sorun çıkarıyor yani beyaz (renksiz) hücreleri sayarken eksiklikler çıkıyor ya o hücrelere de bir renk vericem ki bunu istemiyorum ya da bir çözümü var mıdır acaba?

Merhaba,

Örnek dosyanızdaki renkleri ve formülleri düzenledim.

Renklerin kontrol edildiği sayfada koyu yeşil renk kullanmışsınız. Fakat bu renk tipi saydırma işlemi yaptığınız sayfada yok. Bu sebeple 2 eksik hesaplıyor. Bu rengide eklerseniz toplamlarınız tutacaktır.

Verilerin bulunduğu sayfada "H" sütununa renk kodlarını gösteren bir fonksiyon ekledim. Verdiğiniz renkleri karşılaştırabilirsiniz. Kontrol açısından size kolaylık sağlar.

Ayrıca ilk sayfanızda 2. ve 12. satırda da renk kodlarını gösteren formül var. Dilerseniz silebilirsiniz. Kontrol amaçlı ekledim.

Not : Renkle ilgili hesaplamalarda tüm hücreler döngüye alındığı için büyük hücre aralıklarında fonksiyonun yavaş tepki vermesi normaldir. Mümkün mertebe aralıkları küçük tutmaya özen gösterin.

Ekli dosyalar

Sağolun teşekkür ederim. Dediğiniz gibi düzeldi iki renkte hata yapmışım, ya sizin formülü eklicem sayfaya ya da yan tarafa lejant gibi renk kartelası yapıcam o renkten fırça ile o hücreyi boyucam. Valla siz fonksiyon ekledikçe benim de fonksiyonlara merakım arttı, visual basic öğrenmek lazım sanırım ama bana çok karışık geliyor.

Geri