• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İsmi seçince karşısına ona ait telefon numarası da görünsün.

Excel Vers. ve Dili
Office Professional Plus 2021- Türkçe
Arkadaşlar öncelikle hayırlı günler dilerim. Yapmak istediğime gelince;

ADRES isimli sayfada Bir grup isim ve karşılığında telefon numaraları olan bir listemiz olacak. Bu liste sürekli olarak güncelleneceği için isim ilavesi olacaktır.

VERI isimli sayfada ise bu listedeki isimlerden oluşan otomatik bir veri doğrulama olsun. ADRES isimli sayfaya ileride ekleme yada çıkarma olduğunda bu veri doğrulama da buna bağlı olarak güncellensin. VERI isimli sayfadan bir isim seçeceğiz.

Buna göre SONUÇ isimli sayfada uygun gelen bir hücre içerisine VERI'den seçtiğimiz ismi telefon numarası ile birlikte aynı hücre içerisine yazmasını istiyorum.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. İlgili dosya ektedir.

Ekli dosyalar

sayın Cihat KORKMAZ!! Excel Dershane bölümünde sayın Yurttaş uzmanımın Dinamik Alan ile ilgili çalışmalarını incelemenizi öneririm.saygılar!!

Umarım işinizi görür.

Ama veri sayfasında neden ayrı bir kontrol listesi yaptığınızı anlamadım.

Ekli dosyalar

Sayın Karakash ve Hakan Yıldız hazırlamış olduğunuz dosyaları inceledim. Amacım olanı gayet iyi bir şekilde yapmaktadır. Fakat benim kafama takılan bir soruya sizin dosyanızda çözüm bulamadım.

Adres sayfasına eklenen bir isim olsa bunu Veri sayfasındaki listeye otomatik olarak ekletebilmenin bir yolu var mıdır ?

Umarım işinizi görür.

Ama veri sayfasında neden ayrı bir kontrol listesi yaptığınızı anlamadım.

Sayın Karakash durumu şöyle izah edeyim. Yaptığımız dosyalarla ilgilenen yaklaşık 15 kişilik bir ekip var sabit olarak fakat kimin hangi dosyalarla ilgilendiği belli olmuyor.

Adres defterine bu 15 kişilik ekibin bilgilerini gireceğim. ve bu soft dosyanın içeriğinde kalıcı olacak. VERI sayfasındaki isim seçme olayı ise o dosyanın sorumlusunu seçmekte kullanacağız. Bu yüzden 2 ayrı kontrol sayfası kullanmamız gerektiğini düşünmüştüm. Belki başka bir yolu daha vardır ama benim aklıma bu kadarı geldi. Umarım izah etmiş olabilirim. Ayrıntılar için isterseniz dosyanın orjinalini sizinle paylaşabilirim.

Sayın Korkmaz;

eğer mümkünse dosyayı paylaşabilirseniz, üzerinde çalışabilirim.
Dosyada isteğinizi ayrıntılı olarak belirtirseniz iyi olur.

Geri