• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Isme tıkladımda nasıl o sayfaya gidebilirim

Merhaba

İstediğiniz işlemi ilgili hücreye köprü ekleyerek yapabilirsiniz.Ana sayfada Kenan Menteş isimli hücreye sağ tık,Köprü,Bu Belgeye yerleştir,Kenan Menteş,Tamam. adımlarınız izleyebilirsiniz.

Arkadaşlar ekteki dosyada ana sayfadaki isimleri üzerine tıkladığımda nasıl o ismin sayfasına gidebilirim

teşekürler

Merhaba,

Tüm satırlara link vermek zahmetli olabilir. Makro ile dediğiniz yapılabilir, hatta sayfa yoksa sayfa bile açılabilir.

Örnek olması açısından ben sadece sayfaya gitmeyi yaptım.

"ANA SAYFA" üzerinde A sütununda herhangi bir hücreye çift tıkladığınızda o ismin sayfası varsa gider.

Kodlar ilgili sayfanın kod bölümünde olmalı.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

On Error Resume Next
    If Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target.Row < 2 Then Exit Sub
    Sheets(Target.Value).Select

End Sub

Bu ne güzellik

neler varmış da haberimiz yokmuş

teşekürler

süper

Bu ne güzellik

neler varmış da haberimiz yokmuş

teşekürler

süper

Pekiii işi biraz daha ilerletelim.

Aşağıdaki kodları ThisWorkbook'un kod sayfasına eklendiğinde "ANA SAYFA" da A sütünuna çift tıklandığında ilgili sayfaya gider, sayfa yoksa açar.

"ANA SAYFA" dışında herhangi bir hücreye çift tıklandığında ise "ANA SAYFA" ya döner.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

On Error GoTo Ekle

If Not ActiveSheet.Name = "ANA SAYFA" Then
        Sheets("ANA SAYFA").Select
    Else
        If Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then Exit Sub
        Sheets(Target.Value).Select
        Exit Sub
Ekle:
    Sheets.Add after:=Sheets(Sheets.Count)
    ActiveSheet.Name = Target.Value
    End If

End Sub

Merhaba,

Bir hata oluştu önceki yanıta dosyayı ekleyemedim, buraya ekliyorum.

Kodları inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Aşağıdaki kodları ThisWorkbook'un kod sayfasına eklendiğinde

Burayı bulamadım vısual basic deyil demi

ama bunu yapacagım

Son düzenleme:
Aşağıdaki kodları ThisWorkbook'un kod sayfasına eklendiğinde

Burayı bulamadım vısual basic deyil demi

ama bunu yapacagım

VBA sayfasına geçince ( Alt F11 ), solda sayfa adları vardır, sayfa adlarının hemin bitiminde ( alt kısımda ) ThisWorkbook adlı sayfayı görürsünüz bu sayfanın içine (ThisWorkbook' çift tıkladığınızda) bu bölümün sayfası açılır, kodları buraya yapıştırınız.

VBA sayfasına geçince ( Alt F11 ), solda sayfa adları vardır, sayfa adlarının hemin bitiminde ( alt kısımda ) ThisWorkbook adlı sayfayı görürsünüz bu sayfanın içine girip kodları buraya yapıştırın.

sayenizde yaptım bu güzel oldu
dediginiz gibi peki işi biraz daha ilerletsek
yani ne yapsamda kendimi geliştiririm
ilginize teşekkür ederim ALLAH gönlüne göre versin saglıcakla

sayenizde yaptım bu güzel oldu
dediginiz gibi peki işi biraz daha ilerletsek
yani ne yapsamda kendimi geliştiririm
ilginize teşekkür ederim ALLAH gönlüne göre versin saglıcakla

Güle güle kullanınız, öğrendikçe daha ne kolaylıklar olduğunu anlayacaksınız.

Pekiii işi biraz daha ilerletelim.

Aşağıdaki kodları ThisWorkbook'un kod sayfasına eklendiğinde "ANA SAYFA" da A sutunu var . Ben ,b,c,d,e sütünuna çift tıklandığında ilgili sayfaya gider, sayfa yoksa açar.Bunu nasıl yaparım.

"ANA SAYFA" dışında herhangi bir hücreye çift tıklandığında ise "ANA SAYFA" ya döner.
Çift tıkladımda ana sayfaya gidiyor güzel, ben düzeltmek istiyorum düzeltmek için çift tıkladıgımda ana sayfaya gidiyor. Tek tıkladıgım zamanda kople siliyor. Teşekkür ederim . Saglıcakla.

Acılan sayfalardan rapor nasıl alırım.Tarihte atmalı vede raporda hangi sayfa oldugunuda görmeliyim.
Mesalasına 5 ci sayfada ne yazmışım 5 ci sayfanın içine.

Son düzenleme:
Kodlar sayfanın çift tıklama olayına yazıldığından, çift tık ile hücre içine girip düzeltme yapamazsınız. Bu tip bir düzeltme yapabilmek için; hücreye 1 kez tıklayın ve F2 tuşuna basın.

Rapor alma olayını biraz daha açıklamanız gerekir. 5. sayfaya yazdığınızı nerede ve ne yaptığınız an görmek istiyorsunuz, tarih nereye yazılacak vs. vs. gibi...

Kodlar sayfanın çift tıklama olayına yazıldığından, çift tık ile hücre içine girip düzeltme yapamazsınız. Bu tip bir düzeltme yapabilmek için; hücreye 1 kez tıklayın ve F2 tuşuna basın.

Rapor alma olayını biraz daha açıklamanız gerekir. 5. sayfaya yazdığınızı nerede ve ne yaptığınız an görmek istiyorsunuz, tarih nereye yazılacak vs. vs. gibi...

Ben a hücresideki isimlere tıkladıgımda sayfa acıyor.Bu tamam.Bunu b,c,d yede uygulamak istiyorum.
Acılan isimlere mesalasına Ramazan Saygılı ya birşeyler yazdıgımda tarih ve Ramazan Saygılı 'nın ismi ve içinde yazılanları rapor olarak almak istiyorum .Saygılar.

Necdet Hocam'ın kodlarında revize yapılmıştır. Ana sayfadaki B, C, D sütunlarına çift tık yaptığınızda da aynı işlem gerçekleşmektedir. Rapor olayını ben tam olarak ifade edemedim galiba. Sorularınızı / sorunlarınızı daha net ifade etmelisiniz.

Örneğin;
Ana sayfada Ramazan Saygılı'ya çift tık yaptınız, ilgili sayfa açıldı. Ramazan Saygılı'nın sayfasına birşeyler yazdınız, burada ne tip bir rapor istiyorsunuz ? Zaten ilgili sayfada sadece Ramazan Saygılı'nın verileri olacaktır. Sizin ayırım yapmak istediğiniz kıstas, kriter nedir ? gibi...

Option Explicit
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Dim a As String
On Error GoTo Ekle

If Not ActiveSheet.Name = "ANA SAYFA" Then
Sheets("ANA SAYFA").Select
Else
If Intersect(Target, [A:D]) Is Nothing Then Exit Sub
a = Cells(Target.Row, 1)
Sheets(a).Select
Exit Sub
Ekle:
Sheets.Add After:=Sheets(Sheets.Count)