Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İsme Göre Verialanında belirli kelime içeren metinleri saymak
üzerinde biraz uğraştım ama başaramadım. bu topla.çarpım formülü pek kullanmayı bilmiyorum. ilk defa bu şekilde deneyerek bir şeyler almaya çalıştım ama olmadı. üstadlardan yardımlarını bekliyorum.
teşekürler
Sn. muygun elinize sağlık. bu şekilde de işimi görür. elinize sağlık baya uğraşmışsınız. formülleri biraz incelersem iyi olacak. acaba bu işlemi topla.çarpım formülüyle yapsak daha kolay olmaz mıydı.
Sayfa1!D32 = Adı soyadı
"KES" = Aranacak metin
=TOPLA.ÇARPIM(--(Veri!$B$3:$AG$135=Sayfa1!D32);--(Veri!$B$3:$AG$135="KES"))
Bu şekilde yazınca toplam verse daha kolay olur. bu verdiğim formülde sonucu 0 veriyor. TOPLA.ÇARPIM formülü ile tek satırda işlemi bitirmek istiyorumda =)
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.