• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

isme göre öğrenci ders programı yapma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zgr022
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
bence yapılması çok zor lütfen yardım.
arkadaşlar öğrenci ismi değiştikçe ders programı da değişsin ve öğrenciye uygun olsun istiyorum.ekte yolladım "prog" çalışma sayfasında açıklamayı yazdım.şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Doğru anladıysam Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Not: veri doğruluğunu mutlaka kontrol edin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
hocam merhaba

ilginiz ve emeğiniz için çok teşekkürler ama istediğim "servis" çalışma sayfasındaki isimler öğrencilerin isimleri.onların isimlerini "prog" çalışma sayfasına yazınca öğrencilerin bulunduğu sınıftaki programının gelmesini istiyorum.öğrencilerin örnek isimlerini ve sınıfları "servis" çalışma sayfasında yazıyor.siz öğretmen isimleri yazınca gelecek şekilde yapmışsınız.(hs, hi, etüt çalışma sayfalarındaki programlarda üst sırada sınıflar altındaysa o saatte derse giren öğretmen isimleri var). diğer taraftan "dershanede oluş saati ve son servis saati" ile ilgili düzenlemeleriniz gayet güzel,teşekkürler.
tekrar incelerseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Merhaba;
2 nolu mesaj ekini düzeltmeye çalıştım. Eki indirip tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

merhaba
teşekkürler, eki tekrar inceledim.elinize sağlık.çok zahmet oldu ama 2 nokta dikkatimi çekti. 1. si "prog" çalışma sayfasında isim seçtiğimde sadece salı gününün programı gelirken hafta içinin diğer günlerinin 15:30 dan sonraki programları gelmiyor. 2.si "hs" çalışma sayfasındaki tablonun içine eklemeler yaptığımda "prog" taki ders programda gözükmüyor. bir şey daha sorucam "hs, hi, etüt" çalışma sayfarındaki tabloların aynısını başka yerden kopyalayıp atsam yinede program çalışırmı?
ilgilenirseniz sorunum çözülcek,çok uğraştırdım ama teşekküler.

Merhaba;
Tablonun hangi veriyi vermesi gerektiğini bilirsem sanırım konuyu daha iyi algılayacağım.
Ekteki tabloda olan isimlerin doğru veriyi getirip getirmediğini, getirmediyse hangi verinin hangi hücreye gelmesi gerektiğini yazarsanız tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.
Not: tabloya isme göre birşeyler geliyor ama bunun doğruluğunu bilmiyorum. Burda sizin yönlendirmeniz gerekiyor.
Ayrıca hi,hs ve etüt sayfalarına mavi alanlara aynı formatta istediğiniz veriyi yerleştirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba ilginiz için tekrar teşekkürler.
tabloda, öğrenci ismini seçtikten sonra "etüt" çalışma sayfasında üst satırda sınıflar, altlarında dersler var.öğrenci hangi sınıftaysa o sınıfın ders programı salıdan cumaya 15:30 - 18:55 saatleri arasında olacak şekilde gelsin.
yine "hs" çalışma sayfasında üst satırda sınıflar, altlarında dersler var.öğrenci hangi sınıftaysa o sınıfın ders programı cumartesi ve pazar 08:30 - 17:35 saatleri arasında olacak şekilde gelsin.
öğrencilerin sınıfları ve dershanede oluş saatleri ve son servis saatleri "servis" çalışma sayfasında var.saatler zaten gayet güzel olmuş onlarda sorun yok.tabi ben "servis" çalışma sayfasına daha çok öğrenci giricem.
size yaptığınız çalışmanın üzerine eklemeler yaparak tekrar yolluyorum.
mesala burak öğrencisini "prog" ta seçtiğimde onun "etüt" ve "hs" deki sınıfının ders programı gelsin.tabiki yaptığınız mavi ve kırmızı "dershanede oluş saatleri ve son servis saatleri" kısmına sadık kalarak gelsin.bunda zaten bi sorun yoktu.
umarım açıklayıcı olmuşumdur.elinize sağlık.

Ekli dosyalar

Merhaba;
En son gönderdiğiniz dosyayı (7 nolu mesaj ekini) açın.
servis sayfasına geçin
bu sayfada ne kadar "Çarşamba" varsa "carsamba" olarak ,
ne kadar "Perşembe" varsa "persembe" olarak
ve ne kadar "Cumartesi" varsa "Cumartesı" olarak değiştirin.
Bu değiştirme işlemini prog sayfasında da yapın ve prog sayfasındaki sonucu tekrar kontrol edin.

Eğer tabloya gelen verilerin "sınıf adı + ders adı + eğitmen adı" şeklinde gelmesini istiyorsanız h sayfasında AO6 hücresindeki formülü;
=EĞER(AN6="";"";AK6&" "&AL6&" "&AM6)
şeklinde değiştirerek AO4239 hücresine kadar uygulayın.

İyi çalışmalar.

Not: gerekli düzeltmeler 6 nolu mesaj ekine uygulandı.

hocam dediğini yaptım.gerçekten tek kelimeyle harika olmuş.ne kadar teşekkür etsem azdır. benim için çok büyük bir rahatlığı sağladınız.eline emeğine sağlık.
iyi çalışmalar.

Geri