• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İşlem Süresi Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Arkadaşlar Merhaba,

Aylık Araç Hareket Raporu hazırlamaktayız.

1. Aracın çıkış tarihi-çıkış saati ile varış tarihi-varış saatine göre varış süresi hesaplamamız gerekiyor.

2. Aracın varış tarihi-varış saati ile boşaltma tarihi-boşaltma saatine göre boşaltma süresi hesaplamamız gerekiyor.

Excell dosyasında tarih ve saat gireceğimiz sütunları kırmızı, bize süre değerlerini verecek sütunları da maviye boyadık.

Yardımlarınızı rica ederiz.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Varış süresiyle ilgili aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz:

Kod:
=METNEÇEVİR(GÜN(L8)&"."&AY(L8)&"."&YIL(L8)&" "&SAAT(M8)&":"&DAKİKA(M8)&":"&SANİYE(M8);"gg/aa/yyyy ss:dd:nn")-METNEÇEVİR(GÜN(B8)&"."&AY(B8)&"."&YIL(B8)&" "&SAAT(K8)&":"&DAKİKA(K8)&":"&SANİYE(K8);"gg/aa/yyyy ss:dd:nn")

Daha sonra hücre biçimini :dd:nn olarak ayarlayın.

Aynı mantıkla boşaltım süresini kendiniz ayarlayın.

Sayın Yusuf44, yardımınız için çok teşekkür ederiz. Ancak çıkış tarihi örneğin 01.05.2012 saat 12:00 ve varış tarihi de 02.05.2012 saat 13:00 olursa, varış süresi 25 saat olması gerekirken 1 saat olarak hesaplıyor.

Bu durumu nasıl çözebiliriz?

İyi Çalışmalar

Hücre biçimini benim belirttiğim gibi ayarladınız mı?

Yusuf44 o kısmı otomatik ayarlandı sanmıştık, sizin uyarınız üzerine düzeltince oldu. Tekrardan teşekkür ederiz.

Bu biçimin özelliği nedir? Köşeli parantez içerisinde s harfi var, dd ve nn ise parantezsiz.

Valla ben de burda bir arkadaştan görerek öğrenmiştim. Daha önce hiç zaman hesabıyla işim olmadığından denk gelmemiştim. Köşeli parantez sanıyorum günü aşan sürelerde toplam saatin yazılmasını sağlıyor. köşeli olmasaydı ilk belirttiğiniz gibi 1 olarak alacaktı.

Manisa Kula'ya bizim sevkiyatlarımız oluyor, ordan da Dilovası'na sevkiyat yapıyoruz. Siz ne işle uğraşıyorsunuz orada?

Ziraat teknisyeniyim.

Aykanlar adlı toptancıya sevkiyat yapıyoruz, Özmumcu ve Murat Mumcu bayilerinden de ürün alıp Dilovası'na taşıyoruz.

Malatya'lısınız galiba, 44'ten dolayı. Ben de Arapkir'liyim aslen.

Aykanlar'ı bilmiyorum ama Mumcular Ege bölgesinin en büyük toptancıları bildiğim kadarıyla. Fabrika gibi işliyor depoları (maşallah). Çocuk bezini ucuz oluyor diye ordan alıyorum ben.

Evet, memleketim Malatya:) Memnun oldum.

Ben de memnun oldum, görüşmek dileğiyle :)

Geri