• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İsimleri ve numaraları otomatik doldurma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhaba arkadaşlar, bir kitap listesi oluşturmayı düşünüyorum.İsim sayım 30 ve üzeri excelin 1 . sayfasındaki 3-4 E F G kısmına 2.sayfada doldurduğum listedeki isim listesinin ve 3-4 L kısmına ise isimlere bağlantılı olarak numaraların otomatik olarak yazılmasını istiyorum.Çıktı alacağım zaman bu isim ve numaralı sayfaları teker teker görebilir miyim? Bunları nasıl yapabilirim. Yanlış bir şekilde yazmışsam acemiliğime verin :) Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Bir an önce bu işlemimi yapmam gerekiyor. Okuyorum, uğraşıyorum ama bir türlü yapamıyorum. Yol gösterecek bir arkadaşımız yok mu?

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

İlginiz için teşekkür ediyorum. Bir soru daha sormak istiyorum.Yazıcıdan çıktı almam için teker teker isim değişikliği yapmadan çıktı almak için listedeki bütün isimleri ayrı ayrı kendiliğinden sayfa yapamaz mıyım? Son olarak yapmış olduğunuz eşleşmeyi nasıl bir formülle yapıyoruz.Benimde bu tarz işlerim çok oluyor, öğrenmek istiyorum. Yani formüller kısmından seçtiğimiz kısım hangisidir.Tekrardan teşekkür ediyorum...

İlginiz için teşekkür ediyorum. Bir soru daha sormak istiyorum.Yazıcıdan çıktı almam için teker teker isim değişikliği yapmadan çıktı almak için listedeki bütün isimleri ayrı ayrı kendiliğinden sayfa yapamaz mıyım? Son olarak yapmış olduğunuz eşleşmeyi nasıl bir formülle yapıyoruz.Benimde bu tarz işlerim çok oluyor, öğrenmek istiyorum. Yani formüller kısmından seçtiğimiz kısım hangisidir.Tekrardan teşekkür ediyorum...

Her isme ayrı sayfa yapmak formül yerine MAKRO ile yapılabilir.
Ben bu konuda yeterli bilgi sahibi değilim.Forumda UZMAN arkadaşlarımız yardımcı olabilir.
MAKRO _VBA başlığında yeni bir konu açarak sorunuzu orada sorunuz.

Formül uygulaması ise ARA (LOOKUP) ile yapılmıştır.
Örnek dosyanızda E3 hücresindeki değeri "ADI" tanımlı alanında arayıp, "NO" tanımlı alanındaki karşılığını getirmektedir.
Bunun formülü ise L3 hücresinde yazılıdır.
Arama uygulamaları için forumda çok örnek vardır.İnceleyiniz.
Arama fonksiyonları en yaygın kullanımla ARA, DÜŞEYARA, YATAYARA ve İNDİS olarak tanımlanabilir.Bu konuda forumda araştırma yapınız.

İlginiz için tekrardan teşekkür ediyorum...

Geri