gunay.harun
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2016 türkçe
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Bilgisayarımdahtml dosyası, internet üzerinde mi, yoksa bilgisayarınızda mı.
Mesela bir internet sitesinde, ya da excel sayfasında ctrl+f yapıp aratıyoruz ve sayfada buluyoruz ya onun gibi. Exceldeki yazılı isimleri html dosyasındaki isimler içinde artmasını ve bulmasını istiyorum. Mümkün mü acabaAratmak derken ne kast ediyorsunuz, isimin html dosyasında olup olmadığını mı?
html dosyasının bir örneğini tcdosya gibi bir dosya yükleme sitesine eklerseniz.
Html dosyayı yüklemeye izin vermiyor siteAratmak derken ne kast ediyorsunuz, isimin html dosyasında olup olmadığını mı?
html dosyasının bir örneğini tcdosya gibi bir dosya yükleme sitesine eklerseniz.
Sub OpenIE()
Set a = ActiveCell
a = Replace(a, "i", "I")
son = Len(a)
For i = 1 To son
b = b & "{" & Mid(a, i, 1) & "}"
Next
yol = "D:"
Set oFSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set oFolder = oFSO.GetFolder(yol)
For Each oFile In oFolder.Files
Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
IE.Navigate yol & "\" & oFile.Name
IE.Visible = True
Application.Wait (Now + TimeSerial(0, 0, 2))
SendKeys "^f", True
SendKeys b, True
MsgBox oFile.Name
Set IE = Nothing
Next oFile
End Sub
Sub Test()
Dim HTTP As Object, URL As String
URL = "https://www.w3schools.com/html/html_tables.asp"
Set HTTP = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP")
HTTP.Open "GET", URL, False
HTTP.send
If HTTP.Status = 200 Then
If InStr(1, HTTP.responseText, "Alfreds Futterkiste") > 0 Then
MsgBox "Alfreds Futterkiste .... bulundu"
Else
MsgBox "Alfreds Futterkiste .... bulunamadi"
End If
If InStr(1, HTTP.responseText, "Bill Gates") > 0 Then
MsgBox "Bill Gates .... bulundu"
Else
MsgBox "Bill Gates .... bulunamadi"
End If
End If
Set HTML = Nothing
Set HTTP = Nothing
End Sub
Ali hocam denedim oldu çok teşekkürederim. Birde bir şey daha sormak istiyorum html dosyası birden fazla bunları nasıl birleştirebilirim? Yazdığınız makro ile tek dosyada hepsini aratmış olurum.dene.html bir dosyanın D sürücüsünde olduğunu varsaydım. İsimin bulunduğu bir hücreyi seçip aşağıdaki kodu çalıştırın.
Kod:Sub OpenIE() Set a = ActiveCell a = Replace(a, "i", "I") son = Len(a) For i = 1 To son b = b & "{" & Mid(a, i, 1) & "}" Next Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application") IE.Navigate "D:\dene.html" IE.Visible = True Application.Wait (Now + TimeSerial(0, 0, 2)) SendKeys "^f", True SendKeys b, True End Sub
Evet hocam aynı klasörde ve hepsinde arayacak. Çözüm olarak html dosyalarını birleştirmek geldi aklıma ama internette öyle bir bilgiye ulaşamadım.Bu dosyalar aynı klasörde mi aynı veriyi, kaç html varsa hepsinde mi arayacak
Yani 20 adet ayrı ayrı html dosyası var. Bunları tek bir html dosyası yapabilseydik sizin ilk yazdığınız makro ile tek html dosyasını aratmış olurduk# deki kodları değiştirdim. Tüm dosyaları teker açıyor arıyor. açık dosyayı kapatınca diğerine geçiyor. duraksama vermesi için (görmeniz için) bir Msgbox da açık olan dosyanın adını yazıyor.
html dosyalarını birleştirmekten ne kast ediyorsunuz.