• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

isim karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
merhabalar ben otelde çalışıyorum excel de hazırlanmış bir çizelgemiz var . ilk sayfa "rezervasyonlar" ikinci sayfa ise "almayalım" adında otele alınmayacakların listesi var benim sizden istediğim yardım rezervasyonlar bölümüne baktıgınızda isim ve numara birlikte yazıyor örn: ABDULLAH AYDIN DBL 150TL 0555555555 gibi bu bir hücrede yazan içerik benim istediğim konu buradaki yazan ismi almayalım sayfasını kontrol ederek eğer aynı isim varsa uyarması böle bi kod yapabilirseniz çok sevinirim

doyadanin linki http://www.dosya.tc/server34/xaWf35/REZERVASYONLAR2014.xls.html

. . .

Tarihlere yazılan MELEK AYHAN DBL 150 TL 05555555555 veride DBL kısmı A sütununa göre mi belirleniyor.

. . .

Merhabalar,
Koşullu biçimlendirme ile yapmak isterseniz.
REZERVASYONLAR sayfası B3:B20 aralığını seçip,
Biçim / Koşullu Biçimlendirme / Yeni Kural / Biçimlendirilecek hücreler için formül kullan
Formül çubuğuna;
Kod:
=ARA(9^9;MBUL(Almayalım!$A$4:$A$9;B3))
yazıp, dolgu ayarınızı yapınız.

Daxe Syán

Son düzenleme:
cevaplarınız için teşekkürler ama birincisi bu işi kodla çözmemiz mümkün mü..

hüseyin hocam rezervasyonlar bölümünde her hangi bi satıra ne yazılırsa yazılsın almayalım sayfasında ki isimlerle karşılaştırma yapmasını istiyorum eger aynı isim varsa uyarı versin.. örnekte anlatmaya çalıştıgım ise rezervasyonlar sayfasında hücreye sadece isim yazılmıyor tel numarası filanda yazılıyor o yuzden sadece ismin aranmasını istiyorum

cevaplarınız için teşekkürler ama birincisi bu işi kodla çözmemiz mümkün mü..
hüseyin hocam rezervasyonlar bölümünde her hangi bi satıra ne yazılırsa yazılsın almayalım sayfasında ki isimlerle karşılaştırma yapmasını istiyorum eger aynı isim varsa uyarı versin.. örnekte anlatmaya çalıştıgım ise rezervasyonlar sayfasında hücreye sadece isim yazılmıyor tel numarası filanda yazılıyor o yuzden sadece ismin aranmasını istiyorum
. . .

2 nolu mesajdaki sorumun sebebi ismi o metinden almak gerekiyor.
Bunun için girilen veriler belirli bir mantığa göre sabit sırayla giriliyorsa daha kolay olurdu. Aşağıdaki kodlar ile bu şarta gerek kalmadı.

REZERVASYONLAR sayfası kod bölümüne;

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim SK As Worksheet
    Set SK = Sheets("Almayalım")
    On Error Resume Next
    If Intersect(Target, [B:IL]) Is Nothing Then Exit Sub
    adres = Target.Address
    For i = 4 To SK.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
        If WorksheetFunction.CountIf(Range(adres), "*" & SK.Cells(i, "A") & "*") <> 0 Then
            MsgBox "Kara Listede !", vbCritical
            Exit Sub
        End If
    Next i
End Sub

. . .

hüseyin hocam sagolun cevabınız için kodu kopyaladım fakat aynı ismi girdiğimde uyarı vermiyor

benden kaynaklı bir problem olmuş yardımlariniz için tekrar teşekkür ederim iyi çalışmalar

özür dileyerek bir soru daha sorucam a sütünundaki ismler karşılaştırlırken yasaklı numara içinde b sutununu taraması istiyorum ama yapamadım

özür dileyerek bir soru daha sorucam a sütünundaki ismler karşılaştırlırken yasaklı numara içinde b sutununu taraması istiyorum ama yapamadım
. . .

1 nolu mesajdaki örneğinizde Tel Bilgileri C sütununda, onu B sütununa aldıktan sonra, aşağıdaki kodları deneyin.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim SK As Worksheet
    Set SK = Sheets("Almayalım")
    On Error Resume Next
    If Intersect(Target, [B:IL]) Is Nothing Then Exit Sub
    adres = Target.Address
    For i = 4 To SK.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
        If SK.Cells(i, "A") <> "" And WorksheetFunction.CountIf(Range(adres), "*" & SK.Cells(i, "A") & "*") <> 0 Then
            MsgBox SK.Cells(i, "A") & " - " & SK.Cells(i, "A").Address & Chr(10) & "Kara Listede !", vbCritical
            Exit Sub
        End If

If SK.Cells(i, "B") <> "" And WorksheetFunction.CountIf(Range(adres), "*" & SK.Cells(i, "B") & "*") <> 0 Then
            MsgBox SK.Cells(i, "B") & " - " & SK.Cells(i, "B").Address & Chr(10) & "Kara Listede !", vbCritical
            Exit Sub
        End If
    Next i
End Sub

. . .

hüseyin hocam yardimlariniz için çok teşekkür ederim ii çalışamalar

Geri