• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

isim atama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nnnk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba elimdeki listede a hücresinde kot, tişört, pantolon, tunik vs isimler var b hücresine kot yazanların karşısına kt, tişört yazanların karşısınız tşr, pantolon yazanların karşısınız pnt, tunik yazanlara tnk yazdırmak istiyorum yardımcı olurmusunuz

Merhaba,
Konu acil sanırım, 1 dk içinde dönüş istemişsiniz.

Veri tabanı var mı? Yoksa yazılacakalr "kot yazanların karşısına kt, tişört yazanların karşısınız tşr, pantolon yazanların karşısınız pnt, tunik yazanlara tnk " bununla sınırlı mı?

Bu formül işinizi görür mü?
Kod:
=EĞER(A1="kot";"kt";EĞER(A1="tişört";"tşr";EĞER(A1="pantolon";"pnt";EĞER(A1="tunik";"tnk";""))))
B1 hücresine formülü kopyalayıp aşağıya doğru çekin

çok teşekkür ederim çok işime yaradı ilaç gibi geldi resmen onca listeyi tek tek kopyalayıp yapıştırmaktan kurtuldum

Merhaba,
Konu acil sanırım, 1 dk içinde dönüş istemişsiniz.

Veri tabanı var mı? Yoksa yazılacakalr "kot yazanların karşısına kt, tişört yazanların karşısınız tşr, pantolon yazanların karşısınız pnt, tunik yazanlara tnk " bununla sınırlı mı?
Elimdeki listede kot tişört tunik bu listedeki isimler 100 ün üzerinde yani gelen kistede ingilizce olarak da gelebiliyor firmadan gelen stok kodları bunlar ben bu kodların karşısına kendi kısaltmalarımızı atıyorum formül işime çok yaradı ama fotmülde bu 100 stok ismini tek tek yazmadan da bu koda bu ismi ata diye daha kısa birşey yapılabilirmi

Merhaba,

Boş bir alanda (mesela K ve L sütunları olabilir) bahsettiğiniz 100 stok adını ve hemen yanındaki sütuna da kısaltmalarını yazarak iki sütunlu bir liste oluşturunuz.

Sonra B1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayınız. Sonra ihtiyacınız kadar alta doğru sürükleyiniz. Listede olmayan stokların karşısı boş kalacaktır.

C++:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A1;K:L;2;0);"")

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A1;A:B;2;0);"")

Kısaltmaların B sütununda olduğunu varsayarsak C sütununa kopyalayıp aşağıya doğru çekin

Son düzenleme:
Elimdeki listede kot tişört tunik bu listedeki isimler 100 ün üzerinde yani gelen kistede ingilizce olarak da gelebiliyor firmadan gelen stok kodları bunlar ben bu kodların karşısına kendi kısaltmalarımızı atıyorum formül işime çok yaradı ama fotmülde bu 100 stok ismini tek tek yazmadan da bu koda bu ismi ata diye daha kısa birşey yapılabilirmi
Veri tabanınız var mı derken bunu kastettin.
Korhan bey çözümü sunmuş, iyi çalışmalar.

Merhaba,

Boş bir alanda (mesela K ve L sütunları olabilir) bahsettiğiniz 100 stok adını ve hemen yanındaki sütuna da kısaltmalarını yazarak iki sütunlu bir liste oluşturunuz.

Sonra B1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayınız. Sonra ihtiyacınız kadar alta doğru sürükleyiniz. Listede olmayan stokların karşısı boş kalacaktır.

C++:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A1;K:L;2;0);"")
Çok teşekkür ederim

Merhaba,

Beyin jimnastiği olsun :) her şartta işe yarar mı bilemiyorum, denemek gerek

Kod:
=SOLDAN(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(A1;"a";"");"e";"");"i";"");"ı";"");"o";"");"ö";"");"u";"");"ü";"");3)

Geri