Isim arama butonu

Excel Vers. ve Dili
EXEL
arkadaşlar ekteki dosyadaki dosyadaki üretim sayfasındaki isme göre o ismin sayfasına veri aktarılıyor.

üretim sayfasındaki oparatör sutununa ana sayfadaki isimleri gösterecek arama butonu oluşturulabilir mi ?

teşekürler

Ekli dosyalar

HOCAM ÇOK TEŞEKÜR EDERİM TAM İSTEDİĞİM GİBİ

Zahmet olmaz ise nasıl yapıldığı hakkında biraz açıklama yaparmısın baktım bulamadım.

kutuyu kopyalıyorum yapamadım

Son düzenleme:
Merhaba;
Tablonun önceden oluşturulmuş alanlarını pas geçerek yapılan işlemi tanımlayacak olursak;
-1 ana sayfa sekmesinin adı ana_sayfa olarak değiştirildi.
-2 ana_sayfa sekmesinde AJ3 hücresinde A3 hücresi kontrol edilerek herhangi bir değer varsa (burda değer varsa B3 hücresinde isim var demektir) B3 hücresinin B3-B300 aralığındaki büyüklük değeri alınarak işlem yeterince aşağı doğru devam ettirildi.
-3 AJ sütunun küçükten büyüğe sayı değerinin İNDİS-KAÇINCI işlevleri ile B sütun karşılığı AK sütununa alındı.
-4 AK1 hücresine AK3 ten itibaren alınan verilerin adresi (veri doğrulamada kullanmak üzere) yazdırıldı.
-5 AK1 hücresi (veri doğrulamada kullanmak için) isimler adı ile isimlendirildi.
Bu sayfada işlem bitti.
ÜRETİM sayfasında B2 hücresinde iken Veri>doğrulama sekmelerinden açılan pencerede;
izin verilen kısmında "liste" seçimi ile kaynak kısmında "=DOLAYLI(isimler)" formülünü görürsünüz.
Bu yapılan işlem ile excelin "veri doğrulama kendi sayfasına başvuru yapar" kriterini dolaylı yoldan aşmış olduk. artık "=dolaylı(isimler)" ile aynı dosyanın istenilen sayfasında bu alanı açılır liste olarak kullanabiliriz.
İyi çalışmalar.

Geri