• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İşaretli hücre'nin A1 hücresinde görünmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan M.ACAR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
[A1] = Target.Text
End Sub

Kodu ile işaretli olan hücredeki değer,yazı A1 hücresinde görülüyor,Fakat benim istediğim bu kodun sadece B19'dan aşağıya doğru B sütununda aktif olması diğer hücrelerde pasif olacak,bu şekilde bir çalışma için nasıl bir değişiklik yapmak gerekir.

Ekli dosyalar

• AAA.rar
    AAA.rar
    381.2 KB · Görüntüleme: 7
Sayın M.ACAR,

Aşağıdaki şekilde bir dener misiniz.
(Mahmut Hocamın,Kod Bankası programından alıntıdır.)

Set sec = Application.Intersect(Target, Range("B19:B65536"))
If Not sec Is Nothing Then [A1].Value = Target.Value
End Sub

Çok teşekkür ederim Şaban bey sorun çözülmüştür,yardımınız için teşekkür ederim.

arkadaşlar bu soruya ilave bir sorum olacak yeni konu açmak istemedim. örnek uygulama ektedir.

sağdan sola A1 - AK2 -- yukardan aşağı excelin izin verdiği kadar gidecek bir excelim var diyelim, ben örneğin B25 deyim AF25 de yazan bilgiyi A1 de nasıl görebilirim. veya D58 deyim AF58 de yazanı A1 de nasıl görebilirim. örnek dosyaya bakarsanız daha iyi anlatış olacağım sanırsam :)))

Ekli dosyalar

arkadaşlar bu soruya ilave bir sorum olacak yeni konu açmak istemedim. örnek uygulama ektedir.

sağdan sola A1 - AK2 -- yukardan aşağı excelin izin verdiği kadar gidecek bir excelim var diyelim, ben örneğin B25 deyim AF25 de yazan bilgiyi A1 de nasıl görebilirim. veya D58 deyim AF58 de yazanı A1 de nasıl görebilirim. örnek dosyaya bakarsanız daha iyi anlatış olacağım sanırsam :)))
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Dim sat As Long
sat = Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
If Intersect(Target, Range("A3:AE" & sat & ",AG3:AK" & sat)) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
Range("A1").Value = Cells(Target.Row, "AF").Value
End Sub

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Dim sat As Long
sat = Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
If Intersect(Target, Range("A3:A" & sat & ",AG3:AK" & sat)) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
Range("A1").Value = Cells(Target.Row, "AF").Value
End Sub

çok teşekkür ederim, yanlız ben sarı alanın herhangi bir yerindeyken AF sutunundaki bilgiye ulaşmayı nasıl başarabilirim. örneğin T4 deyim AF4 deki bilgi A1 hücresinde görünsün istiyorum ama dediğim gibi sadece T4 olarak düşünmeyin lütfen. ekli dosyada excelin komplesinde AF sütunu hariç biryerdeysem AF deki bilgi A1 de olsun istiyorum. ben bu hazırladığınız örnekte sadece A sütunundayken AF sütunundaki bilgiye ulaşabiliyorum. sizin örneğiniz üstünden birşeyler yapmayı denedim ama yapamadım :(

çok teşekkür ederim, yanlız ben sarı alanın herhangi bir yerindeyken AF sutunundaki bilgiye ulaşmayı nasıl başarabilirim. örneğin T4 deyim AF4 deki bilgi A1 hücresinde görünsün istiyorum ama dediğim gibi sadece T4 olarak düşünmeyin lütfen. ekli dosyada excelin komplesinde AF sütunu hariç biryerdeysem AF deki bilgi A1 de olsun istiyorum. ben bu hazırladığınız örnekte sadece A sütunundayken AF sütunundaki bilgiye ulaşabiliyorum. sizin örneğiniz üstünden birşeyler yapmayı denedim ama yapamadım :(
dosyayı güncelledim . 5 numaralı mesajdan indirebilirsiniz.:cool:

süper teşekkür ederim. sizin sayenizde öğreniyoruz birçok şeyi. tekrar teşekkür ederim. iyi akşamlar.

süper teşekkür ederim. sizin sayenizde öğreniyoruz birçok şeyi. tekrar teşekkür ederim. iyi akşamlar.
Rica ederim.
İyi akşamlar.:cool:

Geri