• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İş Planı Yapma(Kapasite Hesaplama)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrtgnyr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - English
Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle başlık doğru oldumu emin değilim :)
Şöyle birşey yapmam gerekiyor iş yerimde kullanabilmem için

Diyelim ki benim iş gücüm ;
Çalışan Personel Sayım : 22
Çalışma Saati : 8

Bu bilgiler ışığında elimde ki iş yoğunluğum da diyelim ki elimde bekleyen işlerim ,içinse 3 kanalım olsun

1. Kanal da ki personel sayısı 12
2. Kanal da 6 kişi
3. Kanalda da 4 kişi var

Şimdi ben günlük data adetlerimi ise yine kanalların iş tanımına göre mesela
1. kanal a gelen çağrılar ekibi diyelim bu ekibe günlük ortalama 1500 çağrı geldiğini bu iş için 12 kişim normalde standart olduğunu
2. kanala dış aramalar grubu diyelim bu ekip ise 6 kişi ve 1800-2000 adet data gelmekte
3. grup ise private diyelim 4 kişi çalışıyorlar ve onlarında dataları 500-600 adet.

şimdi bu bilgileri excelde girdiğimde izinli ve hastalarıda düşünelim günlük personel adetim değişken çünkü.

Personel bilgilerini , gelecek çağrı ve data adetlerini günlük olarak işlediğimde bana o gün için işte 1. gruba 10 kişi yeterli , 2. gruba 8 kişi 3. gruba 4 kişi
gibi iş yoğunluguna göre personel adetlerini düzenleyecek bir hesaplama exceli lazım şimdiden ilginiz için teşekkür eder.

Saygılarımı sunarım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Sorularınızı örnek dosya ile desteklerseniz cevap alma şansınız yükselir..

Biliyorum fakat örnek dosya olmadığı için elimde ekleyemedim ... Yinede ilginiz için teşekkür ederim.

Bir zahmet hazırlayıp ekleyinde yardımcı olacak arkadaş bide dosya hazırlamakla veya nasıl bişey istediğinizi bulmak için sihirbazlıkla uğraşmasın :)

Geri