InputBox la nasıl çözebilirim

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Arkadaşlar Merhabalar

Benim 1500 kişilik personel listem var. bu liste combobox içinde bu listeden herhangibir isim seçmek için tek tek isim arıyorum bu da çok zaman kaybı oluyor. şimdi İnputBox veya başka bir çözüm önerebilisiniz yani direkt kişinin adı ve soyadını girerek hemen o kişinin bilgilerine ulaşmak istiyorum. şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar

Not: Aynı isimde olan kişilerin Baba adları da dikkate alınarak bir çözüm olabilirse çok sevinirim

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekte örnek bir dosya hazırladım. İncelermisiniz. Umarım işinize yarar.

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Selamlar,

Ekte örnek bir dosya hazırladım. İncelermisiniz. Umarım işinize yarar.
Hocam merhabalar
öncelikle bayramınızı ve yeni yılınızı kutlar sağlıklı günler temenni ederim.
gönderdiğiniz dosyayı inceledim bu da bir çözüm fakat benim dosyamda comboBox sım var ve ben onun içinden seçim yapıyorum İnputla şunun için istiyorum direkt olarak isim girdiğim kişinin bilgilerini getirsin süzme olayı falan olmadan, çünkü çok isim olduğu için sizin gönderdiğinizde isim yazıp butona basılıyor o şekilde istemiyorum. ilginize çok teşekkür ediyorum.

saygılar

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Ekteki örnek dosyayı inceleyin.
Yurttaş Hocam

Bayramınızı ve Yeni yılınızı kutlayarak başlamak istiyorum. Elinize sağlık gönderdiğiniz örnek tamam da benim istediğim bunun gibi değil çünkü bundada yine süzülen yerlerde yine adı soyadı süzmelerinde listeler var benim istediğimde ComboBox daki isim listesini açmadan herhangibir ismi yazıp anında o ismin bilgilerini getirmek veya aratmakla yani ComboBox içindeki herhangi bir ismi neye gireceksek (Ben İNPUTBOX ile diyorum ama) bul dediğimizde hemen o ismin bilgilerini getirecek

Saygılar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Bir örnek dosya eklerseniz. İyi olur kanısındayım.

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Yurttaş hocam

ComboBox içindeki isim listesini örneğin şu ismin bilgilerini getir diye bir düğme veya Makro nasıl yapabiliriz.

Saygılar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Yurttaş hocam

ComboBox içindeki isim listesini örneğin şu ismin bilgilerini getir diye bir düğme veya Makro nasıl yapabiliriz.

Saygılar
Getirmenin pek çok yolu var. Bilgiler nereden gelecek? Kodla mı yoksa combobox'ın linkli hücresi aracılığı ile formüllerle mi?

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Getirmenin pek çok yolu var. Bilgiler nereden gelecek? Kodla mı yoksa combobox'ın linkli hücresi aracılığı ile formüllerle mi?
Yurttaş hocam

dosya ekledim ona bakabilirmisiniz?

Saygılar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Dosyanız hazır.

Dosya gönderme kotam dolduğu için gönderemiyorum.

Açıldığında göndereceğim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Dosyanız ekte.

Dosyanız yeniden güncellendi.

Son düzenleme:

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Hocam elinize sağlık ama nasıl yaptığınız hakkında bilgi verebilirmisiniz en azından benim formüllerimin yerine siz yenilerini yapmışsınız birde Kırmızıyla yazılan hücrenin adını kodlarda yazmamışsınız nereye yazdığınız hakkında da bilgi verebilirseniz yani kısaca bir açıklama verirseniz çok sevinirim.

Saygıları sunuyorum.

Not: eğer aynı isimden iki veya daha fazla olursa ne olacak (Hem adı hem soyadı aynı olursa)

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Burada uygulanan yöntem bir öncekinden farklı;

1. Bu combobox View/Toolbars/Control Toolbox'tan eklenmiştir.

2. Eklenen bu Combox'ın Properties'inin Linkedcell'ine ANASAYFA!j5 ve Listfillrange'ine Personel Girişi!C3:C20 olarak girilmiştir. Bunları kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

3. Kod bölümüne Bu Combobox görünsün diye (çünkü kodların diğer bölümü onu görünmez hale getirir.) ComboBox1.Visible = True kodunu ekledim.

4. Formüllerinizi de bunun J5'e koyduğu değere göre yeniden dizayn ettim.

5. Eğer Ad ve Soyadlar birden fazla aynı olursa o zaman olmaz. Bunları birbirlerinden ayıracak bir şeyler eklemeniz gerekecek. (1,2,3.. yada a,b,c... gibi) Veya Listfillrange'ine Personel Girişi!C3: D20, ColumnCount'u 2 yaparsanız. O zaman Combobox yanındaki sütunu da (T.C.Kimlik No) alacak.

Son düzenleme:

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Burada uygulanan yöntem bir öncekinden farklı;

1. Bu combobox View/Toolbars/Control Toolbox'tan eklenmiştir.

2. Eklenen bu Combox'ın Properties'inin Linkedcell'ine ANASAYFA!j5 ve Listfillrange'ine Personel Girişi!C3:C20 olarak girilmiştir. Bunları kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

3. Kod bölümüne Bu Combobox görünsün diye (çünkü kodların diğer bölümü onu görünmez hale getirir.) ComboBox1.Visible = True kodunu ekledim.

4. Formüllerinizi de bunun J5'e koyduğu değere göre yeniden dizayn ettim.

5. Eğer Ad ve Soyadlar birden fazla aynı olursa o zaman olmaz. Bunları birbirlerinden ayıracak bir şeyler eklemeniz gerekecek. (1,2,3.. yada a,b,c... gibi) Veya Listfillrange'ine Personel Girişi!C3: D20, ColumnCount'u 2 yaparsanız. O zaman Combobox yanındaki sütunu da (T.C.Kimlik No) alacak.
Hocam açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.

peki hocam aynı isiden olanların ya T.C Kimlik Ya da Baba adına göre düzenlemek istersek o zaman hepsi yinemi değişecek

Saygılar

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Hocam günaydın

şimdi ben ikinci bir ComboBox ekleyip ona da T.C. Kimlik No su girildiği vakit kod bölümüde değişiklik olmayacak mı ? hocam ayrıca adı soyadı aynı olanları alt alta mı getirecek. Hocam kusura bakmayın sizlerde olmasanız işin içinden çıkamayacağım.

Saygılar sunuyorum

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Dosyanızı güncelledim. Yukarıdaki dosyaya bir daha bakın.

Dikkat ederseniz, yukarıda anlattıklarım gibi. Combobox'ın içine iki sütunu getirmekle aynı isim soyadlı kişileri biribirlerinden ayırması için T.C.Kimlik nolarını da almış olduk. Yine gördüğünüz gibi formüllerde herhangi bir değişiklik yapmadım.

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Hocam bir dosya gönderdim sizin yaptığınız

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Dosyanızı yeniden güncelledim.

Sıra No ile Ad Soyadı birleştiren bir sütun ekledim. Bu sütun formüllü aşağıya doğru çekersiniz.

Combobox değerlerini bu sütundan alıyor. Formülleriniz de buna göre uyarlandı.

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Dosyanızı yeniden güncelledim.

Sıra No ile Ad Soyadı birleştiren bir sütun ekledim. Bu sütun formüllü aşağıya doğru çekersiniz.

Combobox değerlerini bu sütundan alıyor. Formülleriniz de buna göre uyarlandı.
Hocam çok teşekkür ederim. Elinize sağlık iyi çalışmalar

Saygılar