• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İndis ve kaçıncı formül hatası

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Arkadaşlar merhaba.
1- Hazırladığım BEP planlarında Öğrenci numaralarını veri doğrulama liste yöntemiyle seçip isimlerini ve diğer istediklerimi İNDİS ve KAÇINCI formülleriyle getirmeye çalışıyorum. Ancak numarayla alakasız isimler geliyor. Birbiriyle uyuşmuyor. Kullandığım Formül:

EĞER($D$3="";"";İNDİS('BEP LİSTE'!C$1:C$17;KAÇINCI($D$3;'BEP LİSTE'!$A$1:$A$17)))

Bu formülle : 1108 4A EDA Özel Öğrenme Güçlüğü Tam Zamanlı Kaynaştırma Eğitimi doğru olarak gelirken,

1900 seçtiğimde ABDURRAHMAN Özel Öğrenme Güçlüğü Tam Zamanlı Kaynaştırma Eğitimi olarak geliyor. Halbuki 20 nolu Abdurrahman değil 4A sınıfından ELA gelmeliydi.
20 numarayı seçtiğimde YOK çıkıyor.

İşin içinden çıkamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

İkinci olarak aynı numara sınıf ve isimdeki öğrencinin İki farklı özelliği olsa numarasını seçince f3 hücresine bu iki özelliği birleştirerek alabilir miyiz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

http://s6.dosya.tc/server11/ajqpvt/2017-2018_YILLIK_VE_BEP.xlsx.html

Merhaba

E3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın. Formülün sonunda kırmızı ile belirttim, 0 yazdığında istediğin sonucu getirir.

Kod:
=EĞER($D$3="";"";İNDİS('BEP LİSTE'!C$1:C$17;KAÇINCI($D$3;'BEP LİSTE'!$A$1:$A$17;[COLOR="Red"]0[/COLOR]);[COLOR="red"]0[/COLOR]))

İgili hücrelere kopyalayınız.
E3
Kod:
=EĞER($D$3="";"";İNDİS('BEP LİSTE'!$A$1:$G$12;KAÇINCI($D$3;'BEP LİSTE'!$A$1:$A$12;0);3))
E4
Kod:
=EĞER($D$3="";"";İNDİS('BEP LİSTE'!$A$1:$G$12;KAÇINCI($D$3;'BEP LİSTE'!$A$1:$A$12;0);2))
F3
Kod:
=EĞER($D$3="";"";EĞER(EĞERSAY('BEP LİSTE'!A1:A12;D3)=2;İNDİS('BEP LİSTE'!$A$1:$G$12;KAÇINCI($D$3;'BEP LİSTE'!$A$1:$A$12;0);5)&" ve "& İNDİS('BEP LİSTE'!$A$1:$G$12;KAÇINCI($D$3;'BEP LİSTE'!$A$1:$A$12;0)+1;5);İNDİS('BEP LİSTE'!$A$1:$G$12;KAÇINCI($D$3;'BEP LİSTE'!$A$1:$A$12;0);5)))
F4
Kod:
=EĞER($D$3="";"";İNDİS('BEP LİSTE'!$A$1:$G$12;KAÇINCI($D$3;'BEP LİSTE'!$A$1:$A$12;0);6))

Son düzenleme:
Sayın Aslan ve Sayın Çıtır verdiğiniz formüller çalıştı teşekkür ederim.

İkinci sorumun "aynı numara sınıf ve isimdeki öğrencinin İki farklı özelliği olsa numarasını seçince f3 hücresine bu iki özelliği birleştirerek alabilir miyiz? " bir çözümü olabilir mi acaba. "

20 4D ABDURRAHMAN Erkek Özel Öğrenme Güçlüğü Tam Zamanlı Kaynaştırma Eğitimi
20 4D ABDURRAHMAN Erkek Bedensel Yetersizlik Tam Zamanlı Kaynaştırma Eğitimi

Şeklinde olsa ve ben 20 numarayı seçince F3 hücresine "Özel Öğrenme Güçlüğü ve
Bedensel Yetersizlik" olarak gelebilir mi? Teşekkürler.

Sayın huseyinvurkan formülleri güncelledim, F3 kopyalayacağınız formül bu isteğinizi gerçekleştirecektir.

Sayın çıtır çok teşekkür ederim. Gayet güzel çalıştı. Eline yüreğine sağlık

Geri