• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İNDİS ve EĞER ortak kullanım

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2016 TR
Home & Business
Eğer Değer yoksa hücreyi boş göster

Merhaba

JrgceLk.jpg

Şu olayı bir türlü çözemiyorum,

eğer değer yoksa boş göster ??

http://www.dosya.tc/server21/3ed1SQ/EXWC.xlsx.html

Son düzenleme:
Konu başlığını değiştirdim fakat forumda hala indis olarak görünüyor

Değer olmadığında hücreyi 0 yada boş göstermek istiyorum mümkünse lütfen

Mesela aşağıdaki formül eğer A2 hücresi boş ise boş göster, boş değilse A2'yi göster . Koşulu siz ne yapmak istiyorsanız değiştirebilrisiniz.

=EĞER(A2="";"";A2)

Hocam formülü biliyorum ama benim tabloda bir sorun var sanırım, o hatayı bulamıyorum

xRjxrsn.jpg

Sondaki Toplam hücresinde #yok yazması beni sıkıntıya sokuyor. Onu boş bıraksa tamam.

Aşağıdaki iki formülde olumsuz sonuç veriyor

Kod:
=EĞER([@1][COLOR="red"]>0[/COLOR];EĞER($D$20=31;TOPLA(Shift[@[1]:[31]]);EĞER($D$20=30;TOPLA(Shift[@[1]:[30]]); EĞER($D$20=28;TOPLA(Shift[@[1]:[28]]))));"")

Kod:
=EĞER([@1][COLOR="Red"]<>""[/COLOR];EĞER($D$20=31;TOPLA(Shift[@[1]:[31]]);EĞER($D$20=30;TOPLA(Shift[@[1]:[30]]); EĞER($D$20=28;TOPLA(Shift[@[1]:[28]]))));"")

Tablodaki sütunun adı, Örneğin Toplam Ç = A2 olarak düşünelim

O yok hatası veren sütunlarda bir formül dönüyor ve orada hata veriyor yani. Kusura bakmayın basamak basamak gitmek için tekrarlıyorum. Ama eğer dosyanızda o problemi veren 1-2 satırla doğru çalışan 1-2 satırı örnek olarak ekleyebilmeniz mümkn mü , öyle incelesek bir de.

=EĞERHATA(İNDİS(ASD!$C$2:$C$65443;KAÇINCI($A3;ASD!$A$2:$A$65443;0)+SÜTUN(A3));"")

şeklinde yazdığınızda o hücreleri boş getirebilirisiniz.

Tamam kendi dosyam üzerinde denedim oldu epey bi rahatladım .)

hakkınızı helal edin sorun olursa tekrar paylaşmak isterim

Saygı ve teşekkürlerimle

Ali Mehmet satırı için denedim eğerhatalı bir şekilde. Sonucu değiştirmiyor. Toplam sütunu da aynı ilk dosyayı gönderdiğiniz gibi. Böyle bir hata vermesi şaşırtıcı.

örnek dosyada indis formülü biraz düzensiz kuruldu sanırım ondan kaynaklı, ama benim orjinal dosyada sapasağlam elhamdülillah :)

Geri