• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İndİs KaÇinciyla Sayfalarda ÇaliŞmak

Bir sayfada İndis Kaçıncı formülüyle a1den d4'e kadar akan bir tablo içinde arama yapmak mümkün.. Peki bu değerler 5 adet sayfada ise bunu nasıl yapıcaz?

Ali adı sayfa1den sayfa 5e kadar bütün sayfalarda var..
---A---B---C---D---
1-Ali---3
2-
3-

Bu sayfalarda da arama yapılmasını nasıl sağlarız?

Değişik sayfalardaki hücreleri toplayabiliyorum[=Topla('Sayfa1:Sayfa2'!A1:d4)] gibi... ama dizini girmeyi başaramadım..

Yapmak istediğiniz uyan verilerin toplamını almak mı?
Eğer öyle ise ekteki tabloyu inceleyin.

Son düzenleme:
Sayın Muygun ve Sayın Ayhan merhaba ...soruyu sorarken toplamayı işin içine karıştırmayacaktım...

Dosyada neyapmak istediğim daha açık olarak anlatıldı...inceleyebilirmisiniz?

Selamlar,

Aradığınız kriterlere göre listenizde birden fazla veri var. Siz ilk sıradaki bilgilerimi almak istiyorsunuz?

Diyelimki müşteri adlarının hepsi değişik ve her bir müşterinin tek bir alışverişi var... Müşteri adını gireyim aldığı mal formülde çıksın bu formül nasıldır?

Slm.
Son tablonuzda sayfa1 de E14 hücresine isim yazın. F14 hücresine;

=EĞER(EHATALIYSA(EĞER(EĞERSAY(Sayfa2!A:A;Sayfa1!E14)>=1;İNDİS(Sayfa2!A:C;KAÇINCI(Sayfa1!E14;Sayfa2!A:A;0);2);İNDİS(Sayfa3!A:C;KAÇINCI(Sayfa1!E14;Sayfa3!A:A;0);2)));"";EĞER(EĞERSAY(Sayfa2!A:A;Sayfa1!E14)>=1;İNDİS(Sayfa2!A:C;KAÇINCI(Sayfa1!E14;Sayfa2!A:A;0);2);İNDİS(Sayfa3!A:C;KAÇINCI(Sayfa1!E14;Sayfa3!A:A;0);2)))

Formülünü uygulayın.

Sayın Muygun yardımınız için teşekkürler ama bunun gibi yaklaşık 15 sayfa var...

Sayın Muygun,Sayın Ali ve Sayın Ayhan'a teşekkürler istediğim şimdi oldu işte..

Geri