• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İndis kaçıncı formülleri kullanarak sayı arttırmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-Türkçe
Arkadaşlar merhaba,

Excelde günlük olarak tutacağım bir listem mevcut. Bir kodlama ve kodlamaya karşılık gelen bölüm ve o bölüme ait işler var listemde.Özet olarak istediğim şu: bu işler tekrar ettikçe o işe karşılık gelen kodu indis kaçıncı formülleriyle çağırabiliyorum. Fakat aynı bölümde farklı bir iş girildiğinde o bölüme ait bir önceki işin kodunu bir arttırsın. Örneğin Kumlama bölümüne ait bir önceki iş KUM001 kodlu ondan sonra gelen iş farklı bir iş olduğu için kodu KUM002 olarak yazsın.Bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

A3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(--(C3&D3=C$2:C2&D$2:D2))=0;EĞER(TOPLA.ÇARPIM(MAK((C$2:C2=C3)*SATIR(C$2:C2)))=0;SOLDAN(C3;3)&"001";SOLDAN(C3;3)&METNEÇEVİR(YERİNEKOY(DOLAYLI("A"&TOPLA.ÇARPIM(MAK((C$2:C2=C3)*SATIR(C$2:C2))));SOLDAN(C3;3);"")+1;"000"));İNDİS(A$2:A2;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(C3&D3;C$2:C2&D$2:D2;0))))

Korhan Bey, şapka çıkartıyorum... Bilgiye,emeğe.. yardımınız için teşekkürler...

indis formülünü kullanarak sayıları arttırmak.

Korhan Bey, merhaba.
Çalışmamla ilgli daha önce yardımcı olmuştunuz. Elinize sağlık.Şu anda gayet güzel çalışıyor.Fakat küçük bir düzenleme yapılması gerekiyor formül üzerinde. Onun için ekli dosyaya bakarsanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Çok Benzer Bir Soru

Form'da birçok başlığı inceledim aylardır ama Bir türlü beceremedim. Ekteki dosyada veri sayfasından son sayfaya veri çekmeye çalışıyorum. indis kaçıncı vs. bildiği her şeyi denedim. Ama bilgim yeterli gelmiyor. Bu işlemi formül ile yapabilmem konusunda bana yardımcı olur musunuz Hocam ?

SaygılarımlaEkli dosyayı görüntüle ibrahim zengin.xlsx

Geri