• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

indis birden fazla veri

Excel Vers. ve Dili
office 365
merhaba; ekte gönderdiğim örnek dosyada, bilgi formu sayfasında d2 hücresine isim girdiğimde sayfa 1 deki sıra numaralarının bilgi formu sayfasında a sütununa yazdırmasını istiyorum. Normalde indis formülü ile bunu yapabiliyoruz ancak sayfa 1'de a isimli kişiye ait sıra numarası iki tane olduğundan (1 ve 6) bunlardan sadece birini getiriyor. bu durumda formülde nasıl bir değişiklik yapmalıyım.

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Dosya ekte dilerseniz kod ile yapabilirim.

Ekli dosyalar

Vedat Bey yardımınız için teşekkür ederim. Formülü kendi listeme uyarlayamadım. Listem kişisel verileri içerdiği için gönderemiyorum da. Ancak biraz uğraşıp kendi listeme düzenlemeye çalışacağım.

Merhaba, Sayın ÖZER'in çözümüne bakmadım.

Aşağıdaki şekilde de sonuca ulaşabilirsiniz.
Formülde kullanılan Sayfa1!$H$3:$H$8 kısmını gerçek belgenizdeki veri satır sayısına göre düzeltmeyi unutmayın.

-- Sayfa1 H3 hücresine (liste boyunca kopyalanacak-yardımcı sütun);
Kod:
=EĞER('BİLGİ FORMU'!$D$2=B3;MAK($H$2:H2)+1;"")
-- BİLGİ FORMU sayfası A5 hücresine (aşağı doğru BOŞ sonuç elde edinceye kadar kopyalanacak)
Kod:
=EĞER(SATIR()-4>MAK(Sayfa1!$H$3:$H$[B][COLOR="Red"]8[/COLOR][/B]);"";İNDİS(Sayfa1!$A$3:$F$[COLOR="red"][B]8[/B][/COLOR];KAÇINCI(SATIR()-4;Sayfa1!$H$3:$H$[COLOR="red"][B]8[/B][/COLOR];0);1))

Son düzenleme:
Ömer Bey size de teşekkür ederim. Sizin formülü de ekteki dosyada denedim. Ancak sanırım h3 hücresine yazdığım formülde sorun var.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Alternatif olarak kullanabilirsiniz. A5 hücresine yapıştırın ve kopyalayın.

Kod:
=İNDİS(Sayfa1!$A$1:$F$10;TOPLA.ÇARPIM(--(KÜÇÜK((Sayfa1!$B$3:$B$10=$D$2)*SATIR($3:$10);EĞERSAY(Sayfa1!$B$3:$B$10;"<>"&$D$2)+SATIR(A1))));KAÇINCI('BİLGİ FORMU'!A$4;Sayfa1!$A$2:$G$2;0))

Evet bu formül sonuç verdi. Teşekkür ederim.

Bende şöyle bir formül buldum. Ana sayfada tabloya ek sütun açıp verilerin kaç tane olduğunu saydırdım. Bu yeni sütundaki adet değerlerini
=İNDİS(DAVALAR!$A$5:$A$22136;KAÇINCI(1;(DAVALAR!$C$5:$C$22136=$G$5)*(DAVALAR!$AE$5:$AE$22136=A17);0))

formülünde aradığım kişiden sonra ikinci kriter olarak arattırdım. Ancak bu durumda a17,a18 ve alta sabit sıra numaraları vermek zorundayım.
sizlerin formüller daha güzel.
hepinize teşekkürler..

Geri