• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

imlecin olduğu textbox a aktarım.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan command
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excell 2003
Userformdaki herhangi bir textboxa veri aktarımını nasıl yapabilirim.

Örn:
Commandbuttonda text değeri olarak "Hakan" yazıyor, butona tıklandığında, hangi textboxda imleç varsa(aktif olan textbox) imlecin olduğu yere text değeri olarak aktaracak.

bu kod nasıl olur, yardımcı olursanız sevinirim.

aşağıdaki gibi bir kod buldum bu işe nasıl yarayabilir.

Public Class Form1 Public activeTextBox As TextBox = CType(Me.ActiveControl, TextBox) Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click activeTextBox.Text = activeTextBox.Text & "This is text 1" End Sub Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click activeTextBox.Text = activeTextBox.Text & "This is the text 2" End Sub End Class

arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu, önemli bir konu benim için.

arkadaşlar her yerden araştırdım, bi türlü bulamadım....yardım lütfen

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Sanıyorum dosyadaki mantığı kendi dosyanıza uyarlayabilirsiniz.

Not: Gerekiyorsa Label1 nesnesini gizleyerek daha görsel kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

hocam, çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık. duyarlılığınız için ayrıca teşekkür ediyorum.

peki bu kodu multipage içinde kullanacağım. denedim ilk deneme başarısız oldu.labelde multipage1 yazıyor. textboxı genişleterek her tıkladığımda aynı textbox içine de yazmasını nasıl sağlayabilirim. yani 1 textbox içinde iken 5 kere basarsam 5 kere aynı yerin içine yazsın.

bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selamlar,

Keşke son mesajınızdaki isteklerinizi ilk mesajınızda belirtseydiniz.

Neyse bu vesile ile bende dosyayı biraz daha geliştirdim. Label nesnesini kullanımdan kaldırdım.

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

hocam, emeğine sağlık, çok çok teşekkür ediyorum. tam nokta atışı oldu. Allah razı olsun. kodlar tam istediğim gibi.

seni uğraştırdığım için özür dilerim. düşünemedim kodların değişeceğini. tekrar tşkler.

Geri