• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

imleç zıplatma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MHRAK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar
Herhangibir tuşla imleci zıplatmam mümkün mü normalde enter'a basınca bulunduğu yerden sağındaki hücreye giden imlecin belli bir komut oluşturularak ya da her hangi bir buton oluşturularak sonraki gitmesi gereken yeri kendimiz belirleyebilirmiyiz mesela;
A1 HÜCRESİNDEN G3 E TEKTUŞLA ZIPLASIN GİBİ....

Merhaba,

Sorularınızı daha açıklayıcı sorarsanız yapmak istediğinizi tam olarak benimseyip ona göre daha pratik çözümler üretebiliriz.

Eki inceleyiniz.

Enterdan sonra imlecin istenen hücreye gitmesi

.

Üstadım ilginiz için teşekkürler ama istediğim o linkten incelediğim şeylerde yok benim istediğim sayfa içinde her hücrede birbirini takip ettiği şekliyle çalışmayacağım için öyle bir konut vermeliyiz ki A3 hücresindeki imleci belirlediğimiz bir tuşa basarak (enter,tab,f1 gibi) gene kendi belirlediğimiz MESELA SIRARSIYLA B4,C8,D21,A3 E DOLAŞSIN İMLEÇ ama aradaki hücrelere zıplamasın eğer mümkünse yardım ederseniz sevinirim incelememi istediğiniz forum linkinde değer doldurma var ben zıplama istiyorum satrançta atın 4 kare zıplayıp L çizmesi gibi

Linteki konuda bu işlevi yapmaktadır. #5 numaralı mesajdaki data sayfasında enterın hangi hücrelere sıçrama yapacağını sırası ile yazarsanız istediğiniz olur.

Merhaba sayın MHRAK,

Ömer beyin açıklamasına ek olarak ;

2 nolu mesajda verilen linkteki 5 nolu dosyada, anılan hücreye(örneğin E5) veri girerek ENTER'a basın, E6'ya gelirsiniz, E6'ya veri girin enter'a basın G7'ye gelirsiniz.. vb.

Zıplamanın olabilmesi için hücrelere veri girip enter'a basmak gerekiyor,

Teşekkür ederim,

Son düzenleme:
Merhaba,

Ekteki dosya sayfa koruma yöntemi ile hazırlanmıştır.

Uygulama;

Boş bir excel dosyası açın.
Ctrl tuşuna basılı tutup mouse ile zıplama yapmak istediğiniz hücreleri topluca seçin.
Seçili hücrelerin birisinin üzerinde sağ klik yapın.
"Hücreleri Biçimlendir" seçeneğini seçin. Açılan ekranda "Koruma" sekmesine gelin.
"Kilitli" seçeneğini pasif yapın ve tamam diyerek ekranı kapatın.
Araçlar-Koruma-Sayfa Koruma menüsünü açın.
"Kilitli hücreleri seç" seçeneğini pasif yapın ve istiyorsanız koruma şifresi girerek işlemi tamamlayın.

Artık belirlediğiniz hücreler arasında TAB ya da ENTER tuşlarına basarak dolaşabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba sayın MHRAK,

Ömer beyin açıklamasına ek olarak ;

2 nolu mesajda verilen linkteki 5 nolu dosyada, anılan hücreye(örneğin E5) veri girerek ENTER'a basın, E6 gelirsiniz, E6'ya veri girin enter'a basın G7'ye gelirsiniz.. vb.

Zıplamanın olabilmesi için hücrelere veri girip enter'a basmak gerekiyor,

Teşekkür ederim,

1al 2 ver teşekkür ederimuyarınız için ben onu yapmıştım zaten ama benim çalışma sayfamda Ömer BEY'in çalışmasının faydası oldu fakat tam olarak istediğim bu değildi Korhan Ayhan Bey'in açıklamaları tam olarak benim çalışmama uyan uygulama oldu ilginize tekrar teşekkür ederim.

merhaba,

ekteki dosya sayfa koruma yöntemi ile hazırlanmıştır.

Uygulama;

boş bir excel dosyası açın.
Ctrl tuşuna basılı tutup mouse ile zıplama yapmak istediğiniz hücreleri topluca seçin.
"hücreleri biçimlendir" seçeneğini seçin. Açılan ekranda "koruma" sekmesine gelin.
"kilitli" seçeneğini pasif yapın ve tamam diyerek ekranı kapatın.
Araçlar-koruma-sayfa koruma menüsünü açın.
"kilitli hücreleri seç" seçeneğini pasif yapın ve istiyorsanız koruma şifresi girerek işlemi tamamlayın.

Artık belirlediğiniz hücreler arasında tab ya da enter tuşlarına basarak dolaşabilirsiniz.

tam istediğim buydu diğer arkadaşların ki de güzel makro ile fakat benim için bu daha kullanışlı oldu çok çok tşk ederim korhan bey...

korhan hocam bu olayı word nasıl yapabiliriz şimdiden çok teşekkürler

Merhaba,

Ekteki dosya sayfa koruma yöntemi ile hazırlanmıştır.

Uygulama;

Boş bir excel dosyası açın.
"Hücreleri Biçimlendir" seçeneğini seçin. Açılan ekranda "Koruma" sekmesine gelin.
"Kilitli" seçeneğini pasif yapın ve tamam diyerek ekranı kapatın.
Araçlar-Koruma-Sayfa Koruma menüsünü açın.
"Kilitli hücreleri seç" seçeneğini pasif yapın ve istiyorsanız koruma şifresi girerek işlemi tamamlayın.

Artık belirlediğiniz hücreler arasında TAB ya da ENTER tuşlarına basarak dolaşabilirsiniz.
bu olayı word de nasıl yaparız hocam çok teşekkürler

Merhaba,

Word dosyasında yapılabilirliğini bilebilmek için word dosyanızın yapısını görmek gerekir. Bu sebeple dosya ekleyip sorunuzu word bölümünde sormanızı istemiştim.

Geri