• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Imleç hücreye geldiğinde takvim açılmasını ve seçilen tarihin hücreye yazılmasını

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba
1.sorum: A sütununa tarih girerken imleç hücreye geldiğinde takvim açılmasını ve seçilen tarihin hücreye yazılmasını

2.sorum. Müşteri borçlu ise giriş yapılan satırın borçlunun sayfasına da kaydedilmesini istiyorum

imleç hücreye geldiğinde takvim açılmasını

Merhaba
1.sorum: A sütununa tarih girerken imleç hücreye geldiğinde takvim açılmasını ve seçilen tarihin hücreye yazılmasını

2.sorum. Müşteri borçlu ise giriş yapılan satırın borçlunun sayfasına da kaydedilmesini istiyorum

Ekli dosyalar

Merhaba

Ekteki Linki incelerseniz size yardımcı olacak uygulama var.

ExcelCalendar

Ayrıca Buradada var.

Takvim

Yalnız öncelikle alttaki seçenek için Office hangi sürüm kullanıyorsanız Buradan OCX dosyasını indirip söylenen yere çıkartıp.
Kayıt Edin Tarif var.
daha sonra seçmeniz gerekir. Seçmek için Araçlar>Eklentiler "Calendar" seçilecek.

İlk verilen örnekte bu işlemleri yapmaya gerek yok.
İndirip Kurmak yeterli sadece kurulumda dosyaların açılacağı klasör yerini.
C:\Documents and Settings\xxxxx(Kullanıcı Adı)\Application Data\Microsoft\AddIns Klasörünü seçin.

Burada gene işinize yarayacak başka uygulamalarda bulabilirsiniz. Hesap Makine, Saat vs.

Son düzenleme:
ilginize teşekkür ederim ihsan hocam halletti sorunumu sağolun

Başka biri de yardımcı olabilir. Ben bu takvimi nasıl kendi excelime nasıl kopyalarım? Diğer dosyaya ihtiyaç duymadan...

Ya birde ben bunu kendi excel dosyama nasıl kopyalayabilirim? Kesip yapıştırdım ama sizin takvim.xlsx dosyası olmadan çalışmıyor. Teşekkürler...

Eğer bunu Kullamak istiyorsanız Kendi sayfanızı açın bu dosyayıda açın
daha sonra VBA da Forms > C_Form tutup kendi Microsoft ExcelObjects altına sürükleyip bırakın.

Daha Sonra aynı şeyi Modul için uygulayın

Alttaki Modules > Cal tutup kendi Microsoft ExcelObjects altına sürükleyip bırakın.

Son olarakta hangi sayfada kullanacaksanız Buton oluşturup Butona sağ Klik Bu Modul için Makro Ata diyip Cal seçin bu kadar.

Eğer çalışmazsa sisteminizce gerekli OCX dosyası yok demektir. OCX için alttaki linkte tarif edilen yolu uygulayın .
http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=532113&postcount=3

Kolay Gelsin

Son düzenleme:
Eğer bunu Kullamak istiyorsanız Kendi sayfanızı açın bu dosyayıda açın
daha sonra VBA da Forms > C_Form tutup kendi Microsoft ExcelObjects altına sürükleyip bırakın.

Daha Sonra aynı şeyi Modul için uygulayın

Alttaki Modules > Cal tutup kendi Microsoft ExcelObjects altına sürükleyip bırakın.

Son olarakta hangi sayfada kullanacaksanız Buton oluşturup Butona sağ Klik Bu Modul için Makro Ata diyip Cal seçin bu kadar.

Eğer çalışmazsa sisteminizce gerekli OCX dosyası yok demektir. OCX için alttaki linkte tarif edilen yolu uygulayın .
http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=532113&postcount=3

Kolay Gelsin

çok teşekkür ederim. benim bu visual basic işinde 2. günüm. Daha excelimde "geliştirici" menüsü bile aktif değildi. Hatta VBA kısaltmasını da ilk defa görüyorum. Aslında basit bir işlemmiş. Sabah bir iki kurcalayınca yaptım. Yine de ilgilenip yazdığınız için tekrardan teşekkür ederim. Bu arada buton nereden oluşturuluyor tam olarak? Ben sizinkini kopyala-yapıştır ederek kendi sayfama aktarmıştım.

çok teşekkür ederim. Bu arada buton nereden oluşturuluyor tam olarak? Ben sizinkini kopyala-yapıştır ederek kendi sayfama aktarmıştım.

Üstte Araç Çubuğunda "Komut Düğmesi" Resim Ekte.

Ekli dosyalar

• KD.jpg
    KD.jpg
    2.3 KB · Görüntüleme: 25
benimde bir sorum olacak
isteğim formül bugün tarihinden itibaren 17 gün sonraki ilk perşembe gününü nasıl formül olarak yazabilirim yardımcı olurmusunuz

Üstte Araç Çubuğunda "Komut Düğmesi" Resim Ekte.

Tekrar teşekkürler 1mak1mak. Ama şu an takviminizle ilgili ciddi bir problemim var: Gün sayısı 12'den sonra olan ayları düzgün bir şekilde yazıyor ama 12'den küçük olanlarda Gün sayısını ay olarak algılıyor excel.

örneğin: 30 Mart 2011'e basınca 30 Mart 2011 yazıyor ama 6 Mart 2011'e basınca 03 Haziran 2011 yazıyor. Bunun sebebi de hücreye veriyi girerken 30 mart için "3.30.11" 6 mart için de "3.6.11" olarak girmesi. Bunu nasıl düzeltebiliriz. Yani ay-gün-yıl olarak değilde gün-ay-yıl olarak girmesi gerekiyor bastığımız tarihi.

Tekrar teşekkürler 1mak1mak. Ama şu an takviminizle ilgili ciddi bir problemim var: Gün sayısı 12'den sonra olan ayları düzgün bir şekilde yazıyor ama 12'den küçük olanlarda Gün sayısını ay olarak algılıyor excel.

örneğin: 30 Mart 2011'e basınca 30 Mart 2011 yazıyor ama 6 Mart 2011'e basınca 03 Haziran 2011 yazıyor. Bunun sebebi de hücreye veriyi girerken 30 mart için "3.30.11" 6 mart için de "3.6.11" olarak girmesi. Bunu nasıl düzeltebiliriz. Yani ay-gün-yıl olarak değilde gün-ay-yıl olarak girmesi gerekiyor bastığımız tarihi.

Uyarınız için Teşekkürler
Kod Sıralamasında yanlışlık olmuş Düzeltildi. Dosya Ekte

C_Form Kod Bölümünde Aşağıdaki Kod'da Kırmızı Yerleri sıralama hatası olmuş Düzelttim.

Private Sub Build_Calendar()
If CreateCal = True Then
For I = 1 To 42
If I < Weekday((LB_Mth.Value) & "/1/" & (LB_Yr.Value)) Then
Controls("D" & (I)).Caption = Format(DateAdd("d", (I - Weekday((LB_Mth.Value) & "/1/" & (LB_Yr.Value))), ((LB_Mth.Value) & "/1/" & (LB_Yr.Value))), "d")
Controls("D" & (I)).ControlTipText = Format(DateAdd("d", (I - Weekday((LB_Mth.Value) & "/1/" & (LB_Yr.Value))), ((LB_Mth.Value) & "/1/" & (LB_Yr.Value))), "d/m/yy")
ElseIf I >= Weekday((LB_Mth.Value) & "/1/" & (LB_Yr.Value)) Then
Controls("D" & (I)).Caption = Format(DateAdd("d", (I - Weekday((LB_Mth.Value) & "/1/" & (LB_Yr.Value))), ((LB_Mth.Value) & "/1/" & (LB_Yr.Value))), "d")
Controls("D" & (I)).ControlTipText = Format(DateAdd("d", (I - Weekday((LB_Mth.Value) & "/1/" & (LB_Yr.Value))), ((LB_Mth.Value) & "/1/" & (LB_Yr.Value))), "d/m/yy")
End If
If Format(DateAdd("d", (I - Weekday((LB_Mth.Value) & "/1/" & (LB_Yr.Value))), ((LB_Mth.Value) & "/1/" & (LB_Yr.Value))), "mmmm") = ((LB_Mth.Value)) Then
If Controls("D" & (I)).BackColor <> &H80000016 Then Controls("D" & (I)).BackColor = &H80000018
Controls("D" & (I)).Font.Bold = True
If Format(DateAdd("d", (I - Weekday((LB_Mth.Value) & "/1/" & (LB_Yr.Value))), ((LB_Mth.Value) & "/1/" & (LB_Yr.Value))), "d/m/yy") = Format(ThisDay, "d/m/yy") Then
Controls("D" & (I)).SetFocus
End If
Else
If Controls("D" & (I)).BackColor <> &H80000016 Then
Controls("D" & (I)).BackColor = &H8000000F
End If
Controls("D" & (I)).Font.Bold = False
End If
Next
End If
End Sub

Ekli dosyalar

Uyarınız için Teşekkürler
Kod Sıralamasında yanlışlık olmuş Düzeltildi. Dosya Ekte

C_Form Kod Bölümünde Aşağıdaki Kod'da Kırmızı Yerleri sıralama hatası olmuş Düzelttim.

hah şimdi güzel çalışıyor. elinize sağlık. son bir sorum olacak: bu takvimde gün sırasını pazardan değil de pazartesiden başlatma(Yani Pzt, Salı, Çrş, Prş, Cum, Cmt ve Pzr diye sıralanacak) imkanımız var mı? Bunun için hangi kodu değiştirmeliyiz?

hah şimdi güzel çalışıyor. elinize sağlık. son bir sorum olacak: bu takvimde gün sırasını pazardan değil de pazartesiden başlatma(Yani Pzt, Salı, Çrş, Prş, Cum, Cmt ve Pzr diye sıralanacak) imkanımız var mı? Bunun için hangi kodu değiştirmeliyiz?

Ekte Halit Hocanın verdiği dosyadaki Takvim işinizi görecektir.
Takvimi Tek olarak paylaşıyorum Halit Hocanın anlayışına sığınarak
Üzerinde küçük bir oynama yaptım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ekte Halit Hocanın verdiği dosyadaki Takvim işinizi görecektir.
Takvimi Tek olarak paylaşıyorum Halit Hocanın anlayışına sığınarak
Üzerinde küçük bir oynama yaptım.

Halit hocanın da eline sağlık ama pek beğenmedim doğrusu :frown:
çift tıklanması, fare imlecinin değişmesi biraz kullanışsız olmuş. Sizin ki daha iyi bana göre...

Halit hocanın da eline sağlık ama pek beğenmedim doğrusu :frown:
çift tıklanması, fare imlecinin değişmesi biraz kullanışsız olmuş. Sizin ki daha iyi bana göre...

Görüşünüze saygı duyuyorum.

çift tıklama terciği yanlışlıkla tarihlere basılmamasındandır,

fare imleci ile ilgili 4 adet userform var

1. userform1 sabit durmaktadır imleçle bağlantısı yoktur.
2. userform2.belli bir alanda takvimin imleçle beraber çalışmasını sağlıyor
3. userform3 userform1 le aynı mantıkla hareket etmektedir.
4. takvim form her tarafta çalışmaktadır. yani mause sağ klik takvim yazısını tıklayınca imlecle beraber hareket etmektedir.

burada önemli bir şeyde takvim formu ile userform2 için class madülü kullanılmamıştır.

Geri