• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

imalatın şekilsel takibi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
dün sorduğum bir sorunun daha detaylı açıklamalarını belirterek sormak istediğim ekli dosyamda sorumu ilettim

Ekli dosyalar

Merhaba.

Aşağıdaki formülü D6 hücresine uygulayın, bu hücreyi kopyalayın ve
sonra da tüm tabloyu (D6:P11 aralığını) seçip ÖZEL YAPIŞTIR => FORMÜLLERİ şeklinde yapıştırın.

Sonradan ilave not: Eğer hücrelerde 0 değerinin olması sorun değilse; ortadaki satırda yer alan TOPLA.ÇARPIM formülü yeterli.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($T$7:$T$11>=$I$3)*($T$7:$T$11<=$J$3)*($U$7:$U$11=D$12)*($V$7:$V$11=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]MOD[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR()[/COLOR];2)=0;$C6;$C5))*([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]MOD[/COLOR]([COLOR="Red"]SATIR()[/COLOR];2)=0;$T$7:$T$11;$W$7:$W$11)))=0;"";
[B][COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($T$7:$T$11>=$I$3)*($T$7:$T$11<=$J$3)*($U$7:$U$11=D$12)*($V$7:$V$11=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]MOD[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR()[/COLOR];2)=0;$C6;$C5))*([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]MOD[/COLOR]([COLOR="Red"]SATIR()[/COLOR];2)=0;$T$7:$T$11;$W$7:$W$11)))[/B]
)

teşekkür ederim sayın ömer.baran
çözümünüzü inceliyorum.

sayın hocalarım
bende kendi ürettiğim farklı çözümü eklemek istiyorum

F14:Y14 arası boşluk gözükmesi gerekirken neden 08.03.2018 cevabını bulduğunu anlayamadım.
bu hatayı düzeltebilir miyiz.

Ekli dosyalar

en son eklediğim dosya günceldir.

Ekli dosyalar

veri listesini sağa sola kaydırdığımda sorun çözüldü ama ben genel hatayı anlamak istiyorum
listemin başlangıç satırını sonuçların göründüğü tablomun altından başlatırsam hata yok oluyo bu nasıl oluyo çözemedim

Ekli dosyalar

Geri