• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İlk Sutundaki Miktarı Diğer Sutunlardaki Miktarlara Yedirmek

Excel Vers. ve Dili
2010-TR
Merhaba arkadaşlar;

Aşağıdaki bağlantıda yer alan çalışmamdaki konu için yardımcı olabilir misiniz.

kısaca; ekteki E4 hücresindeki 1000 adet miktarı sol tarafındaki miktarlara yedirmek istiyorum. Sol tarafında kalan miktarlar ilgili hücrelere formül ile geliyor. Eğer ilgili hücre sıfır ise işlem yapmayacak sadece sıfırdan büyük ise bir önceki miktardan kalan miktarı düşüm yapacak.

https://drive.google.com/file/d/0B3wJKQcxKCV4YVE1M2JBUnBCa1E/view?usp=sharing

Saygılarımla.

Sn; bilal5412

aşağıdaki dosyayı inceler misiniz doğru mu anlamışım?

http://s6.dosya.tc/server11/v76ka4/calisma2_bilal5412.xlsx.html

merhaba; dosyada formül yazan satırınız aslında ben işlemin nasıl yapıldığına dair bilgi olsun diye alttaki satırda belirttim. fakat formül yazdığınız satır aslında olmaması gerekiyor. yani bütün formül ilgili hücrede hesaplanıyor olması gerekiyor.

ilgili hücrelerdeki değerleri aşağıdaki formül getiriyor. yeni formülü aşağıdaki formül üzerine inşa etmek istiyorum.

=EĞER(ETOPLA('2'!$L$2:$L$51282;E$3&"|"&$B4&"|";'2'!$G$2:$G$51282)=0;;ETOPLA('2'!$L$2:$L$51282;E$3&"|"&$B4&"|";'2'!$G$2:$G$51282))

örnek olarak ; miktar 1000 adet olsun

--- 100 - - 0 - - 900 - - 500
--- 0 - - 0 - - 0 - - 500 ( 1000 adet 100+900 lü hücrelere kadar miktarı yetiyor bu yüzden bu hücrelerin formüle göre değeri 0 olması gerekiyor.

Mesaj kutunuzu kontrol eder misiniz muhtemelen yanlış bir formül o yüzden buraya yazarak başka okuyucuların kafasını karıştırmak istemedim :)

Merhaba.

-- Formülün 5'inci satıra uygulanmak istenildiğini düşündüm.
-- E5 hücresi BOŞ olsun, formüllerden birini F5 hücresine uygulayın ve sağa doğru kopyalayın.

Sanırım amacınız;
-- 4'üncü satırdaki verilerden,
-- uygulanacak formül sonuçlarını çıkarttığınızda (herbir sütun için)
bulunan sonuçların toplamının 1.000 olmasını sağlamak.
.
Kod:
=(F4>0)*([COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]($F4:F4)>$E4)*([COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]($F4:F4)-$E4-[COLOR="Red"]TOPLA[/COLOR]($E[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]5[/SIZE][/COLOR][/B]:E[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]5[/SIZE][/COLOR][/B]))

[B]VEYA[/B]

=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]VE[/COLOR](F4>0;[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]($F4:F4)>$E4);[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]($F4:F4)-$E4-[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]($E6:E6);0)

Geri