• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ilk iki karakter ve son iki karakteri

Excel Vers. ve Dili
excel2007 ingilizce
ilk iki karakter alınıp araya boşlukla birleştirip son iki karakter alıncak. Örn: CF 70

A3 hüsresinde CF-640/70

acil yardım ödevi tamamlamam lazım kısa sürede

1 örnek dosya ekleseydiniz. Kodları direkt olarak üzerinde yazardık, daha kolay olurdu.

A sütununda verileriniz olduğun varsayarsak, b sütununa istediğiniz sonucu yazdıracaktır.

Kod:
Sub Düğme1_Tıklat()
For a = 1 To [A65536].End(xlUp).Row
b = Len(Cells(a, 1))
Cells(a, 2) = Mid(Cells(a, 1), 1, 2) & " " & Mid(Cells(a, 1), (b - 1), 2)
Next a
End Sub

Dosyanızı xls olarak ekleyebilir misiniz. 2003 versiyonu kullanmaktayım.
Ve üstteki kodları denediniz mi ?

Bu da fonksiyon ile yapılan hali,

B2 hücresine yazın ve köşesinden tutarak aşağı doğru sürükleyin.

=SOLDAN(A2;2) & " " & SAĞDAN(A2;2)

teşekkür ederim ama dediğiniz formulde aynısını verdi bana tekrar. dosyada 2007 oldugu için galiba tıklıyorum yaptııgınız şeye olmuyo. kusura bakmayın yoruyorum sizide

Çok teşekkürler şimdi yaptım verdiğiniz formülle benim hatam varmış. tekrar teşekkürler :)

Göndermiş olduğum dosya makro içermektedir. Makro güvenlik seviyenizi düşürmeniz gerekmektedir. Forumda veya google'da arama yaptırırsanız makro güvenlik seviyesinin nasıl düşürüleceğini bulabilirsiniz.

Ve formül olarak 2007 İngilizce kullanıyorum demişsiniz. Formülü ingilizce yazmanız gerekebilir. Ben ingilizce karşılıklarını malesef bilmiyorum.

Cevabınızı geç farkettik yine :) Kolay gelsin. (Makro güvenilk seviyesini düşürme olayını incelemenizi tavsiye ederim)

Teşekkürler tekrar. Yardımlarınız çok faydalı oldu daha çok yardım alabilirim sizden bu konularda acemiyim biraz desteğe ihtiyacım var. :)

Geri