• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İl ismine göre ilçeleri alt alta getirme

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
Cümleten hayırlı akşamlar, ekteki tabloda, il ismini girdiğimde, ilçelerini alt alta getirmesini nasıl sağlayabilirim.

234694

Ekli dosyalar

Hayırlı akşamlar.
Yatayara formülünü kullanabilirsiniz.

=EĞERHATA(YATAYARA(B3;K3:N24;2;0);"")

Formülü aşağıya doğru kaç adet istiyorsanız, N24'den sonraki rakam bir artarak gidecek şekilde uygulayabilirsiniz.

Eğerhata ile yok değeri alındığı zaman hücreyi boş bıraktırıyoruz.
Yatayara formülü de şu şekilde işliyor.
B3 bulunmasını istediğimiz veriyi,
K3:N24 arama yapılacak listeyi
2 veri bulunduğu zaman kaçıncı sıradaki veriyi göstereceğini belirtiyor.
0 ise aranan ve bulunanı birebir eşleştirmeyi sağlıyor. 1 yazarsak yaklaşık bir veri bulununca sonucu döndürür.

234695

Cengiz bey çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık. Allah sizden razı olsun, hayırlı akşamlar.

Sayın @Astalavista58,

Sitemizde çok sayıda örnek dosyalar bulunmaktadır. Size yararlı olabilecek bir örneği aşağıya ekliyorum.
Emeği geçen üstatlara, teşekkürlerimi bir kez daha yolluyorum.

Ekli dosyalar

Sayın @Astalavista58,

Sitemizde çok sayıda örnek dosyalar bulunmaktadır. Size yararlı olabilecek bir örneği aşağıya ekliyorum.
Emeği geçen üstatlara, teşekkürlerimi bir kez daha yolluyorum.

emeğinize sağlık peki ili seçince sağ tarafa yani H sütununa o ilin ilçelerini formülle nasıl döktürebiliriz

emeğinize sağlık peki ili seçince sağ tarafa yani H sütununa o ilin ilçelerini formülle nasıl döktürebiliriz
Merhaba,

Boş bir yere yazın ve aşağı çekin.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($B$2:$B$1000;TOPLAMA(15;6;SATIR($A$2:$A$1000)/($A$2:$A$1000=$G$3);SATIR(A1)));"")

Merhaba,

Boş bir yere yazın ve aşağı çekin.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($B$2:$B$1000;TOPLAMA(15;6;SATIR($A$2:$A$1000)/($A$2:$A$1000=$G$3);SATIR(A1)));"")
teşekkürler ama yaptım

son satırda hata verdi bir de K sütununun G1 e eşit olduğunu nasıl yaparız

Ekli dosyalar

Deneyiniz.
I4 hücresine yapıştırın DİZİ formülü..
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($B$2:B$1000;KÜÇÜK(EĞER(($A$2:$A$1000=$G$3);SATIR($A$2:$A$1000)-SATIR($A$2)+1);SATIRSAY(I$3:I3)));"")

Veri girişleri belli düzende olduğu için DİZİ olmadan da listeleme yapılabilir.
Kod:
=EĞER(SATIRSAY($A$1:A1)>EĞERSAY(A:A;$G$3);"";İNDİS(B:B;KAÇINCI($G$3;A:A;0)+SATIR(A1)-1))

Son düzenleme:
Deneyiniz.
I4 hücresine yapıştırın DİZİ formülü..
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($B$2:B$1000;KÜÇÜK(EĞER(($A$2:$A$1000=$G$3);SATIR($A$2:$A$1000)-SATIR($A$2)+1);SATIRSAY(I$3:I3)));"")

Veri girişleri belli düzende olduğu için DİZİ olmadan da listeleme yapılabilir.
Kod:
=EĞER(SATIRSAY($A$1:A1)>EĞERSAY(A:A;$G$3);"";İNDİS(B:B;KAÇINCI($G$3;A:A;0)+SATIR(A1)-1))

I4 hücresine yapıştırılacak dizi formülü anlamadım o ne için bir de K sütunundaki eğersay ile j sütunu nasıl saydırabiliriz.yani J sütununda kaç ilçe olduğunu sıra numarası ile nasıl saydırabiliriz

Formüller örnek, direk çözüm istiyorsanız kullanacağınız hücreleri verin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ilginize teşekkürler.
K sütunundaki eğersay ile veya başka bir formülle j sütunu nasıl saydırabiliriz. yani J sütununda kaç ilçe olduğunu sıra numarası ile nasıl saydırabiliriz.
Ben yaptım ama tek formülle nasıl olur.

Ekli dosyalar

Geri