• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İkinci yol izninde uyarı mesajı almak

Selamlar,

Personelin yol izni kullandığı bilgisini hangi bölümde tutuyorsunuz.

yol izni, izin kartları sayfasında hücre yeşil dolgu renginde gösteriliyor. yani burada personele yeşil yanmışsa ikinci defa yol izni verilmesini istemiyoruz, bize bir uyarı mesajı vermesini istiyoruz, evet veya hayır şeklinde

Selamlar,

KART isimli makronuzu aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz.

Kod:
Sub KART()
    If [I15] = 0 Then Exit Sub
    Application.ScreenUpdating = False
    metin = [I15]
    Sheets("İZİN_KARTLARI").Select
    With Range("C:C")
        .Find(Sheets("İZİN BELGESİ").Cells(9, 5).Value, , , xlWhole).Activate
        sk = Range("IV" & ActiveCell.Row).End(1).Column + 1
        If sk < 6 Then sk = 6
        For x = 6 To 15
        If Sheets("İZİN BELGESİ").Range("G17").Value > 0 Then
        If Cells(ActiveCell.Row, x).Interior.ColorIndex = 4 Then
        If MsgBox(Cells(ActiveCell.Row, "B") & " isimli personel daha önce yol izni kullanmıştır. İkinci kez vermek istiyormusunuz?", vbCritical + vbYesNo) = vbNo Then
        Cells(ActiveCell.Row, sk) = metin
        Exit Sub
        End If
        End If
        End If
        Next
        Cells(ActiveCell.Row, sk) = metin
        If Sheets("İZİN BELGESİ").Range("G17").Value > 0 Then Cells(ActiveCell.Row, sk).Interior.ColorIndex = 4
        Sheets("İZİN BELGESİ").Select
        Range("I15:J15") = ""
    End With
    Application.ScreenUpdating = True
    mesaj = MsgBox(sayaç & " BU İZNİ KARTA İŞLEDİM...", vbOKOnly, " MEMUR BEY ...")
    Sheets("İZİN BELGESİ").Select
    ActiveWindow.SmallScroll
    Range("I24").Select
    ActiveWorkbook.Save
End Sub

Korhan bey süper olmuş, burda hayır deyince yani yol iznini sıfırlayınca yine aynı mesajı soruyor neden? yani uyardıktan sonra hayır bütonuna basınca sadece izin süresini izin kartına işlemesi lazım (yol izni işlemeden) bu işlemi yapmıyor. eğer olursa çok önemli değil, eline sağlık teşekkürler.

Son düzenleme:
Selamlar,

Üstteki mesajımdaki kodu güncelledim. İncelermisiniz.

Korhan bey bütunla yol izni verilmeyincede soruyor. Yol iznini soruyor, diyelim ki sordu, hayır deyince sadece izin süresini izin kartına yazmasını istiyorum, teşekkürler. TAMAM BAKIYORUM.

KORHAN BEY değişen bir şey olmadı, aslında makro düzenli çalışıyor, bir kez yol izni verilince, bütonlo yol izni vermeyincede bu mesajı soruyor, diyelim ki sordu evet deyince doğru sadece izin süresini karta işliyor, hayır deyince işlemiyor, oysaki evet deyince hem izni hem yol iznini işlemisi lazım hayır deyince sadece normal izin süresi işlemeli yol iznini işlememeli

Son düzenleme:
Selamlar,

Olmayan bölüm neresidir. Önerdiğim kodu tekrar denedim. Olumlu sonuç alıyorum.

Korhan bey; hata ikinci yol izni verince oluyor, mesajla sorduğunda hayır deyince yol izni vermeyip sadece normal izni karta işlemesi lazım ama yapmıyor, bütonla yol iznini kaldırınca evet deyince işliyor, oysa ki hayır deyince normal izni işlemesi lazım.

Selamlar,

Ekteki dosyayı denermisiniz.

Ekli dosyalar

Korhan bey; çok teşekkürler çalıştı. Benim dosyamda da çalıştı iyi günler eksik olmayın

Geri