• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ikili düşeyara

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
forumda arattım ikili üçlü hatta beşli düşeyara var ancak ben benim tabloma uyduramadım

isteğim veri sayfasındaki değerlerin aylar itibariyle tabloya işlenmesi. yardımcı olusanız çok sevinirim teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sayfa1 C3

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(Sayfa2!$C$3:$C$14=$B3);--(Sayfa2!$D$3:$D$14=C$2);--(Sayfa2!$E$3:$E$14))

Diğer hücrelere kopyalayınız.

teşekkür ederim bir şey daha sormak istiyorum formüldeli " -- " işareti neyi ifade ediyor acaba?

C3 hücresine

Kod:
=İNDİS(Sayfa2!$E$3:$E$14;KAÇINCI(1;EĞER(Sayfa2!$C$3:$C$14=$B3;EĞER(Sayfa2!$D$3:$D$14=C$2;1));0))

yazıp CTRL+SHIFT+ENTER tuşuna basıp sağa ve aşağı çekerek tabloyu doldurunuz.

Eğer iki değere uyan sonuç metin ise TOPLA.ÇARPIM sonuç üretmez. İNDİS fonksiyonu bu nedenle daha etkindir. Her durumda sonuç üretir.

sayın ali bey ilginniz için teşekkürler ancak yanlış yapmıyorsam indis formülü hata veriyor

sayın ali bey ilginniz için teşekkürler ancak yanlış yapmıyorsam indis formülü hata veriyor

Ali beyin formülü çalışıyor. Yalnız bu formül dizi formüldür.

Bunun için formülü yazdıktan sonra Enter değil Ctrl+Shift+Enter tuşlarına basmalısınız.

merhabalar,
ekteki dosyama aynı formülü uyguladım, ama olmadı. sonuca ulaşamadım bir türlü.
111 sayfasındaki verilerin 222 sayfasında istasyon kodunu yazdığımda 1. hafta, 2.hafta, 3.hafta...... vs diye ilerleyen tabloda ilgili ürünlerin karşısına doğru sayılar gelsin istedim ama başarılı olamadım. ilgili istasyonun 1.haftasındaki K95 ürününün karşılığını formülle nasıl getirebilirim. yardımcı olurmusunuz lütfen.

teşekkürler,

Ekli dosyalar

Geri