• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ikiden fazla sütundaki verileri eşleştirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Aynı sayfa içinde bulunan 4 farklı sütundaki verileri eşleştirmek istiyorum. örneğin A, D, G, I sütunlarında TC Kimlik numaraları yazıyor, bir tc kimlik numarası her sütünda varsa onu en üst satıra almak, 3 sütunda var 1 tanesinde bile yoksa onu sıralama dışı bırakmak istiyorum. böylece 4 sütunun kesişimini sıralamış olacağım. Nasıl yapabileceğim konusunda fikir verirseniz çok sevinirim.

örnek olarak bir dosya ekledim. bu listede yapmak istediğim, aynı kimlik numarasına sahip kişiler sütunların tamamında varsa en üst 2 satırsaki gibi yanyana sıralansın. eğer sütunlardan 1 tanesinde bile yoksa altta kalsın. kısacası 4 farklı listenin tamamında var olan kişlileri tespit etmeye çalışıyorum.. yardımlarınız için çok teşekkürler.

Dosyanız;
J sütunu yardımcı sütun olarak kullanılmıştır. J Sütunuda istenen şart oluşturuldu ve J sütununa göre filitre yapıldı.

Dosyanız;
J sütunu yardımcı sütun olarak kullanılmıştır. J Sütunuda istenen şart oluşturuldu ve J sütununa göre filitre yapıldı.

Bu formül ile aynı kişiler yanyana sıralanmış ise filtreleyebiliyorum, fakat örneğin ilk sütun 8. satırdaki 519792331 ADEM diğer sütunlarda farklı satırlarda mevcut. bunun gibi her 4 listede de var olup farklı satırlarda görünen başka kişiler de var. bunları tespit edip yanyana getirmek asıl amacım. bunu nasıl yapabilirim?

.

Dosyanız ekte.

Tek liste haline getirildikten sonra Table - Pivot Table ile yapılmıştır.

.

.

Bir şeyde yönlendirilmekten ziyade neyin amaçlandığına bakarım. Bu listeler ne? Sonuçta mükerrerleri atıp, bir liste elde etmek değil mi?

.

.

Bir şeyde yönlendirilmekten ziyade neyin amaçlandığına bakarım. Bu listeler ne? Sonuçta mükerrerleri atıp, bir liste elde etmek değil mi?

.
haklısınız. amacımı yazmak yerine elde etmek istediğim sonucu yazdığım için çözümü bu şekilde yaptınız. bu liste aylara göre mevcut pesonel listesi. bir ayda bir personel varken diğer ay ayrılabiliyor 2 ay sonra tekrar gelebiliyor diyelim. ben bu listede 4 sütundaki kişileri; tüm aylarda olanlar en üstte, 3 ayda var olanları bir altta , 2 ayda olanları bir altta şeklinde sıralamak istiyorum. doğrudan sıralamak yerine sadece işaretlemek de yeterli olabilir.

Üstteki mesajıma harici link eklenmiştir.

Geri