• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki userformu birlikte kullanmak

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Forumda emeği geçen herkese merhaba. Arkadaşlar öğrenmek istediğim husus şu:
UserForm1 deki verileri UserForm2 de kullanmak mümkün mü ? Örneğin UserForm1
deki TextBox1 ve TextBox2 nin değerini UserForm2 de toplayabilir miyim ? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler. :)

Forumda emeği geçen herkese merhaba. Arkadaşlar öğrenmek istediğim husus şu:
UserForm1 deki verileri UserForm2 de kullanmak mümkün mü ? Örneğin UserForm1
deki TextBox1 ve TextBox2 nin değerini UserForm2 de toplayabilir miyim ? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler. :)

merhaba
userform1'de textbox1 ve textbox2 olduğunu varsayarsak
userform2'de textbox1 olduğunu varsayalım
userform1'in kod bölümüne
Kod:
Option Explicit
Private Sub TextBox2_Change()
Dim ts, kaplan
ts = TextBox1.Value
kaplan = TextBox2.Value
UserForm2.TextBox1 = Val(ts) + Val(kaplan)
UserForm2.Show
End Sub
bu kodu yazın ve deneyin.

merhaba
userform1'de textbox1 ve textbox2 olduğunu varsayarsak
userform2'de textbox1 olduğunu varsayalım
userform1'in kod bölümüne
Kod:
Option Explicit
Private Sub TextBox2_Change()
Dim ts, kaplan
ts = TextBox1.Value
kaplan = TextBox2.Value
UserForm2.Show
End Sub
bu kodu yazın ve deneyin.

Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Bu soruya binaen bir hususu daha öğrenmek istiyorum. Bu kodları UserForm1 üzerindeki bir commandbutona nasıl atayabiliriz ? Varsayalım ki commandbutton1 in clik olayına atamak için aynı kodları yazmak yeterli mi ?

Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Bu soruya binaen bir hususu daha öğrenmek istiyorum. Bu kodları UserForm1 üzerindeki bir commandbutona nasıl atayabiliriz ? Varsayalım ki commandbutton1 in clik olayına atamak için aynı kodları yazmak yeterli mi ?

evet yeterli
Kod:
Option Explicit
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim ts, kaplan
ts = TextBox1.Value
kaplan = TextBox2.Value
UserForm2.Show
End Sub

Hocam tekrar teşekkür ederim. Ben basitleştirerek sormuştum ama konunun özünü kavradım gibi.

evet yeterli
Kod:
Option Explicit
Dim ts, kaplan
ts = TextBox1.Value
kaplan = TextBox2.Value
UserForm2.Show
End Sub

:) Hocam konunun özünü kavradım da detayında sıkıntıya girdim. Bu Option explicit den kurtulmanın bir yolu yok mu ? Sizin verdiğiniz kodlarda bir sıkıntı yok. Sıkıntı benim çalışmada. Zira form üzerinde birkaç tane commanbutton ve kod var. Sizin verdiğiniz kodları option explicit ile yazdığımda bir çok değişkeni yeniden tanımlamak durumunda kalıyorum. (Tabii bu arada birçok değişken tanımını da karavana attığım ortaya çıktı :) ) Gecenin bu saatine kadar uğraştım bir çözüm bulamadım. Umarım mesajı görür ve yardımcı olursunuz . :)

:) Hocam konunun özünü kavradım da detayında sıkıntıya girdim. Bu Option explicit den kurtulmanın bir yolu yok mu ? Sizin verdiğiniz kodlarda bir sıkıntı yok. Sıkıntı benim çalışmada. Zira form üzerinde birkaç tane commanbutton ve kod var. Sizin verdiğiniz kodları option explicit ile yazdığımda bir çok değişkeni yeniden tanımlamak durumunda kalıyorum. (Tabii bu arada birçok değişken tanımını da karavana attığım ortaya çıktı :) ) Gecenin bu saatine kadar uğraştım bir çözüm bulamadım. Umarım mesajı görür ve yardımcı olursunuz . :)

silin o başlığı
Kod:
Dim ts, kaplan
ts = [COLOR="Red"]TextBox1.Value[/COLOR]
kaplan = [COLOR="Blue"]TextBox2.Value[/COLOR]
UserForm2.TextBox1 = Val([COLOR="red"]ts[/COLOR]) + Val([COLOR="blue"]kaplan[/COLOR])
UserForm2.Show
End Sub
bu şekilde deneyin

silin o başlığı
Kod:
Dim ts, kaplan
ts = TextBox1.Value
kaplan = TextBox2.Value
UserForm2.Show
End Sub
bu şekilde deneyin

Hocam ilginiz ve zahmetiniz için teşekkürler. Kendi uyarlamamda bu şekilde denemiştim. Form2 nin textboxları hep boş geliyordu. Basit bir dalgınlık hem geceme hem de uykuma engel oldu. Ama bu sefer oldu. tekrar teşekkürler. :)

Hocam ilginiz ve zahmetiniz için teşekkürler. Kendi uyarlamamda bu şekilde denemiştim. Form2 nin textboxları hep boş geliyordu. Basit bir dalgınlık hem geceme hem de uykuma engel oldu. Ama bu sefer oldu. tekrar teşekkürler. :)

rica ederim
üstteki kod'da boyamalar yaptım üstteki kırmızı'yı alttaki kırmızı yere kopyalayabilirsiniz aynı şekilde mavi yeri de
Kod:
UserForm2.TextBox1 = Val(TextBox1.Value) + Val(TextBox2.Value)
UserForm2.Show
End Sub
yani bu şekilde deniyebilirsiniz

rica ederim
üstteki kod'da boyamalar yaptım üstteki kırmızı'yı alttaki kırmızı yere kopyalayabilirsiniz aynı şekilde mavi yeri de
Kod:
UserForm2.TextBox1 = Val(TextBox1.Value) + Val(TextBox2.Value)
UserForm2.Show
End Sub
yani bu şekilde deniyebilirsiniz

Hocam kodların bu şekli benim için daha pratik ve seri oldu. Hocam sabrınıza güvenerek son bir husus daha öğrenmek istiyorum. UserForm2 yi kaybetmeden UserForm1 üzerindeki TextBox1 ve TextBox2 üzerinde nasıl değişiklik yapabilirim.?
Bunun için formların showmodal sekmelerini false değerine çevirdim ama işe yaramadı . Sanırım başka bir yöntemi var. İlginiz ve sabrınız için tekrar teşekkürler. :)

Hocam kodların bu şekli benim için daha pratik ve seri oldu. Hocam sabrınıza güvenerek son bir husus daha öğrenmek istiyorum. UserForm2 yi kaybetmeden UserForm1 üzerindeki TextBox1 ve TextBox2 üzerinde nasıl değişiklik yapabilirim.?
Bunun için formların showmodal sekmelerini false değerine çevirdim ama işe yaramadı . Sanırım başka bir yöntemi var. İlginiz ve sabrınız için tekrar teşekkürler. :)

merhaba
userform1ve 2'nin showmodal'lerini false yapın. ve toplam almaya çalışın. ikinci userform açıldığında mavi alandan tutup boş bir alana taşıyın sonra tekrar'dan userform1'e tıklayın ve yeniden toplam almaya çalışın

Geri