• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki tarih arasını boş bırakmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan henbl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.excelde iki tarih arasını boş bırakmak istiyorum.ekteki dosyamı incelerseniz memniun olurum

Ekli dosyalar

D2 hücresine 15.08.2012 E2 hücresine 20.08.2012 yazdım.günler ise F2 hücresindenbaşlıyor.15-16-17-18-19una denk gelen yerleri boş bıraksın istiyorum.yardım edebilecek var mı

D2 hücresine 15.08.2012 E2 hücresine 20.08.2012 yazdım.günler ise F2 hücresindenbaşlıyor.15-16-17-18-19una denk gelen yerleri boş bıraksın istiyorum.yardım edebilecek var mı

F1 den itibaren yazılan rakamlar sanırım gün sayıları. 1, 2 , 3 .... 31 gibi.

Peki 2. satırdan itibaren (15 den başlıyor onu boş istiyorsunuz ama bitiş 20 yi dolu istiyorsunuz) 1. satırdaki iki tarih arasında kalan günlerin boş olmasını istiyorsunuz. Diğer hücreler ne olacak? hepsi 1 ile mi dolacak?

Merhaba,

F2

Kod:
=EĞER(YADA(F$1<GÜN($D2);F$1>GÜN($E2));1;"")
F2 hücresini diğer hücrelere kopyalayınız.

..

çok tesekkür ederim ama istediğim tam olmadı.E hücresine yazdığım tarihede bir yazacak.yani örnek olarak 15.08.2012-20.08.2012 yazıyorsa 15-16-17-18-19u boş bırakacak

Merhaba,

Necdet Bey'in formülünde ;F$1>GÜN($E2));1;"") kısımı ;F$1=>GÜN($E2));1;"") olarak değiştirerek deneyebilirsiniz.

peki hocam boş hücreleri farklı renge nasıl boyarum?

Yetişemedim.

Teşekkürler Mahir bey.

bende size tesekkür ederim necdet bey.mahir bey çözdü sorunumu.ek birsey istedim şimdide.ona bakabilir misiniz?

Biçimlendirme yapacağınız alanı seçiniz. (F2:AJ3) Giriş / Koşullu Biçimlendirme / Yeni Kural / Yalnızca şunu içeren hücreleri biçimlendir, bunu seçiniz ve Hücre değeri / Eşit bunu seçiniz. Formül alanına =”” yapınız ve dolguyu ayarlayınız.

Bende farklı bir yöntem önereyim.

F2:AJ999 (size bağlı bu sayı) seçiniz

Koşullu biçimlendirmede Biçimlendirilecek Hücreleri Belirlemek İçin Formül kullanı seçin
formül olarak aşağıdaki formülü girin ve biçimlendirin

Kod:
=VE($D2>0;F2="")

Geri