• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki tarih arasını Ay ve Gün Olarak Gösterme

downsoon

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 TR
Merhabalar

Kurumdaki kirada oturanların yıl yıl oturma sürelerini hesaplamamız gerekiyor ama buna uygun bir formül bulamadım.

Yapmak istediğim şu

Öncelikle kişinin işe girişi : 15.08.2012 Çıkışı 24.05.2017 diyelim.

2012 için : 4 ay 5 gün
2013-2014-2015-2016 için : 12 ay
2017 için : 5 ay 24 gün

Bunları manual hesapladım ama nasıl formüle edebilirim.

=ETARİHLİ(ŞİMDİ();S3;"y")&" "&"YIL"&" "&ETARİHLİ(ŞİMDİ();S3;"ym")&" "&"AY"&" "&ETARİHLİ(ŞİMDİ();S3;"md")&" "&"GÜN"

elimde bu vardı ama uyarlaması çok uzun sürecek gibi, basit bi formülü var mı acaba?

Ekli dosyalar

Merhaba.

J8 hücresine uygulayın ve sağa ve aşağı kopyalayın.

NOT:
-- Gün kısmında, lojmana giriş günü ve çıkış gününün de sayılması gerektiğini düşündüm.
(örnek verilerinizde siz giriş gününü saymamışsınız)
-- Çıkış tarihi boş bırakılırsa hesaplama BUGÜNün tarihine göre yapılır.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]VE[/COLOR]($H8="";$I8="");"";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]YADA[/COLOR]([COLOR="red"]YIL[/COLOR]($H8)>0+[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A$5;0;[COLOR="red"]TAMSAYI[/COLOR]([COLOR="red"]SÜTUN()[/COLOR]/2)*2-1);[COLOR="red"]YIL[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($I8="";[COLOR="red"]BUGÜN()[/COLOR];$I8))<0+[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A$5;0;[COLOR="red"]TAMSAYI[/COLOR]([COLOR="red"]SÜTUN()[/COLOR]/2)*2-1));"";[COLOR="red"]ETARİHLİ[/COLOR]([COLOR="red"]MAK[/COLOR]($H8;[COLOR="red"]TARİH[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A$5;0;[COLOR="red"]TAMSAYI[/COLOR]([COLOR="red"]SÜTUN()[/COLOR]/2)*2-1);1;1));1+[COLOR="red"]MİN[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($I8="";[COLOR="red"]BUGÜN()[/COLOR];$I8);[COLOR="red"]TARİH[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A$5;0;[COLOR="red"]TAMSAYI[/COLOR]([COLOR="red"]SÜTUN()[/COLOR]/2)*2-1);12;31));[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]TEKMİ[/COLOR]([COLOR="Red"]SÜTUN()[/COLOR]);"MD";"M"))))

Geri