• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki tarih arasındaki farkı gün ve hafta olarak hesaplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan isodem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhaba,

A sütununda başvuru tarihi B sütununda bugünün tarihini verecek C sütununda ise B-A değerini .. gün .. hafta olacak şekilde ve 8 gün 2 hafta ve üzeri değerlerde hücre kırmızı ile dolgu olacak şekilde nasıl yapabilirim ?

Örneğin
A1 : 22.04.2015
B1 : 29.04.2015
C1 : 7 gün 1 hafta

A2 : 01.04.2015
B2 : 29.04.2015
C2 : 28 gün 4 hafta

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba,
a1 hücresine ilk tarih
b1 hücreine son tarih yazmak suretiyle aşağıdaki formülü yapıştırın..

=NSAT((B1-A1)/7)&" hafta "&MOD(B1-A1;7)&" gün"

hocam ellerine sağlık çok teşekkürler ama 4 hafta 0 gün olarak çıkıyor ? Ayrıca 29.04.2015 - 20.04.2015 tarihleri arasındaki farkı ise 1 hafta 9 gün olarak yansıtıyor. 7 ve katlarını hafta olarak hesaplıyor.

Son düzenleme:
1 hafta 2 gün doğru ama 12 gün de 1 hafta çıkıyor :(. ayrıca biçimlendirmeyi nasıl yapabilirim.koşullu biçimlendirme ile olmuyor.

12 günde 1 hafta çıkıyor ne demek. Nasıl bir koşullu biçimlendirme istiyorsunuz. Sorunuzu anlayamadım.

sizin formülü uyguladığımda
A1 : 01.04.2015
B1 : 29.04.2015
C1 : 4 hafta 0 gün
ben ise 4 hafta 28 gün olarak görmek istiyordum ama bu bile benim işimi görür. Peki 2 hafta ve üzeri değerlerde hücre rengini nasıl kırmızı olmasını sağlayabilirim.

Koşullu biçimlendirmeden hücre değeri büyük 2 diyerek biçimlendirme yapabilirsiniz.

Merhaba,

Aşağıdaki formülü C1 hücresine yapıştırın:

=ROUNDDOWN((DAYS360(A1;B1))/7;0)&" hafta "&DAYS360(A1;B1)&" gun "

Koşullu şartlandırma için yeni kural menüsünde formül satırına şu formülü girin: =(($B$1-$A$1)>14) ve istediğiniz renge gore formatlayın.

İyi çalışmalar,

koşullu biçimlendirmeyi dediğiniz gibi yaptığımda hücre rengi hepsini kırmızı yapıyor

Formüldeki kırmızı renkli $ işaretlerini silerek deneyiniz.

Kod:
=(($B[B][COLOR="Red"]$[/COLOR][/B]1-$A[COLOR="red"][B]$[/B][/COLOR]1)>14)

Bir yerde hatalı işlem yapıyor olmalısınız. Aşağıdaki linkteki çalışmayı deneyin. İki tarih arasındaki fark14 günü geçince rakamlar formatlanan rengi (örnekte kırmızı) alıyor.

https://yadi.sk/i/Vbw9iV-8gKZiw

çok teşekkürler dediğiniz gibi bi yerde hata yapıyormuşum :) kusura bakmayın. ellerinize sağlık

Rica ederim arkadaşım kusur ne demek. Önemli olan bir yerdeki hatanın bulunup sorununuzun çözülmüş olması.

İyi çalışmalar,

Geri