• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Tarih arasında belirtilen koşula göre veri getirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Sevgili Arkadaşlar,

Bir tarihe göre yatay ara formülü ile veriyi getirebiliyorum. Ancak bir tarihe ve hücre koşuluna göre veriyi getiremedim.

Detaylı anlatmam gerekirse göndereceğim örnek dosya üzerinden sorunumu aktarmak istiyorum.

Göndereceğim dosyada İstatistik sayfasında bulunan Matrah verilerini tarihe göre veya iki tarih arasına göre verileri yatay ara formülü ile giderler sayfasında alabiliyorum. Ancak hemen Matrahın yanında ki kdv olan bölümü yine tarihe göre getiremedim. Topla.çarpım formülü denedim ama yine de başaramadım.

Göndereceğim dosyada ne yapmak istediğim daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.

Tek tarih aralığı ile ve iki tarih aralığı şeklinde nasıl getirebileceğim hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Çünkü İstatistik sayfasında Bugün bölümünü tek tarih aralığı ile bu ay bölümününde iki tarih aralığı kullanıyorum.

Sevgili üstadlar bu konularda yardımcı olmanızı rica ederim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Topla.çarpım formülündeki toplam aralığını bir kaydırarak yapabilirsiniz.

*(GİDERLER!C4:CU4))

Yerine;

*(GİDERLER!D4:CV4))

Gibi.

Ömer Bey Merhabalar,

İki tarih aralığı için dediğiniz doğrudur ama eğer dosya ya baktıysanız İstatistik sayfasında bugün bölümü var orada tek tarih gün olarak çekiyorum orayı nasıl yapabilirim.

Ayrıca yardımınız için teşekkür ederim.

Merhaba,

Topla.çarpım formülündeki toplam aralığını bir kaydırarak yapabilirsiniz.

*(GİDERLER!C4:CU4))

Yerine;

*(GİDERLER!D4:CV4))

Gibi.

C6 hücresine yazıp yana ve alt hücrelere kopyalabilirsiniz.

Kod:
=KAYDIR(GİDERLER!C4;;KAÇINCI($E$1;GİDERLER!$C$1:$CU$1;0)-1)

.

Ömer Bey Çok Teşekkür ederim Bugün dosyası için işlem tamamdır gayet iyi çalışıyor sizden bir ricam daha var Bu ay bölümü içinde eğer bir formül yaparsanız sevinirim. Çünkü onda iki tarih aralığı var.

C6 hücresine yazıp yana ve alt hücrelere kopyalabilirsiniz.

Kod:
=KAYDIR(GİDERLER!C4;;KAÇINCI($E$1;GİDERLER!$C$1:$CU$1;0)-1)

.

Bununla ilgili formülü siz zaten yazmışsınız. Tabloda H6 hücresindeki formülü değiştirmeden yana ve alt hücrelere kopyalamanız yeterli olacaktır.

Ömer Bey Çok Teşekkür Ederim.
Size son bir sorum olacak bir OCAK ayı için yapmış olduğum tabloyu yan sütunlara kopyalamak istiyorum ama formüllerde yapıştırdığım sütun ve satılara göre yapmamız gerekiyor bu mümkün mü acaba?

Örnek verecek olursam GİDERLER kısmında OCAK ayının tablosunu yaptım ve yan sütunlara komple yapıştıracağım ve yapıştırdığım hücrelere göre formüllerin olması lazım ki ben sadece tarih kısmını değiştireyim.

Bununla ilgili formülü siz zaten yazmışsınız. Tabloda H6 hücresindeki formülü değiştirmeden yana ve alt hücrelere kopyalamanız yeterli olacaktır.

Son düzenleme:
Ömer Bey tamam onuda hallettim yardımlarınız için teşekkür ederim. Elinize sağlık.

Ömer Bey Çok Teşekkür Ederim.
Size son bir sorum olacak bir OCAK ayı için yapmış olduğum tabloyu yan sütunlara kopyalamak istiyorum ama formüllerde yapıştırdığım sütun ve satılara göre yapmamız gerekiyor bu mümkün mü acaba?

Örnek verecek olursam GİDERLER kısmında OCAK ayının tablosunu yaptım ve yan sütunlara komple yapıştıracağım ve yapıştırdığım hücrelere göre formüllerin olması lazım ki ben sadece tarih kısmını değiştireyim.

Selam arkadaşlar

ekteki dosya konusunda bana yardımcı olabilirmsiniz. kendinize iyi bakın

Ekli dosyalar

Geri