• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki tarih arası koşullu veri toplatma

önceki göndermiş olduğunuz dosyadaki bu formulde =TOPLA.ÇARPIM(--(Sayfa1!$A$2:$A$30>=$B$1),--(Sayfa1!$A$2:$A$30<=$B$2),--(Sayfa1!$B$2:$B$30="hızırbey"),--(Sayfa1!$C$2:$C$30="UÇUK"))

formulün sonunda yazan C2:c30 arasında ki hücrelerin içerisinde tek olrak "UÇUK"yazdığı için toplam alabiliyorum, ancak bu hücrenin içerisinde örneğin, (sivri uçlu kalem) yazdığını varsayalım ve sivri veya uçlu veya kalem harhngi birisinden arama yaptırıp koşullu toplam alabilirmiyiz.

hımmmm siz hücreye gireceksiniz değişken olduğu için doğrumu anlıyorum eğer öyle ise tekrar örnek bir dosya ekleyin isterseniz.

dosya güzel olmuş ancak, FORMULDE , C4,D4,E4,F4 HÜCRELERİNE GÖRE ARAMA YAPMIŞ TOPLAMIŞ, TEŞEKKÜRLER ANCAK HÜCREYE GÖRE DEĞİLDE MESELA (C4 ) HÜCRESİNDE BULUNAN (KALEM) KELİMESİNİN (KAL) HECESİNE GÖRE ARAMA YAPTIRACAĞIM DOLAYISIYLA ARAMA YAPTIRACAĞIM HECE VEYA KELİMEYİ FORMULÜN İÇERİSİNE YAZMAK İSTİYORUM , HATIRLADIĞIM KADARI İLE
"*KAL*" BUNA BENZER BİR ŞEY YAZDIĞIMDA TÜM (AYNI)SÜTUNDA (KAL ) HECESİNİN GEÇTİĞİ HÜCRELERİ SAYIP VERİYORDU, AYRICA BEN DİĞER SAYFADAN ALACAĞIM VERİLERİ ANCAK SİZİN FORMULÜ KENDİME UYARLAMAYA ÇALIŞTIM BECEREMEDİM KUSURA BAKMAYIN TEŞEKKÜRLER.

Sayın abbasonline arama kriterlerinizin değişken olduğunu söyleseydiniz baştan öyle yapardım bir bakim dosyanıza.biraz zaman alabilir.

dosya güzel olmuş ancak, FORMULDE , C4,D4,E4,F4 HÜCRELERİNE GÖRE ARAMA YAPMIŞ TOPLAMIŞ, TEŞEKKÜRLER ANCAK HÜCREYE GÖRE DEĞİLDE MESELA (C4 ) HÜCRESİNDE BULUNAN (KALEM) KELİMESİNİN (KAL) HECESİNE GÖRE ARAMA YAPTIRACAĞIM DOLAYISIYLA ARAMA YAPTIRACAĞIM HECE VEYA KELİMEYİ FORMULÜN İÇERİSİNE YAZMAK İSTİYORUM , HATIRLADIĞIM KADARI İLE
"*KAL*" BUNA BENZER BİR ŞEY YAZDIĞIMDA TÜM (AYNI)SÜTUNDA (KAL ) HECESİNİN GEÇTİĞİ HÜCRELERİ SAYIP VERİYORDU, AYRICA BEN DİĞER SAYFADAN ALACAĞIM VERİLERİ ANCAK SİZİN FORMULÜ KENDİME UYARLAMAYA ÇALIŞTIM BECEREMEDİM KUSURA BAKMAYIN TEŞEKKÜRLER.

Formülün içine yazdırma mantığını anlayamadım.

Hücrelere ne yazarsanız formül zaten arayacak...

.

sayfa1 deki b sütununda bulunanlar sabit ve c sütunda bulunan cümlelerin içerisindeki herhangi bir kelimeye göre suç tasnifi toplamını alacak Örnek:hızırbeyde kaçtane kalem olduğunu sayacak, bizim istediğimiz tarihler arası. dosya ekte.

Ekli dosyalar

sayın hurkanpisirici, yurttaşın göndermiş olduğu dosyayı inceledim ancak formulü kendi dosyama uyguladığımda bir türlü başarılı olamadım, sürekli hata veriyor formul ikinci sayfada tabloda yer alıyor yardımcı olurmusunuz, birde bu formulün başka yazılış şekli olurmu varmıdır. =TOPLA.ÇARPIM(--(tarih>=$B$1);--(tarih<=$B$2);--(ESAYIYSA(MBUL($A9;mıntıka)));--(ESAYIYSA(MBUL(E$4;tasnif))))

Selamlar,

Yurttas bey örneğinde isim tanımlamaları yaparak çözüm sunmuş. Sizde kendi dosyanızda aynı isim tanımlamalarını yaparsanız formül çalışacaktır.

Eğer yapamazsanız formülü aşağıdaki şekilde değiştirerek kullanabilirsiniz. Yurttas beyin formülü ile aynı formüldür. Sadece hücre başvuruları yazılarak düzenlenmiştir.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(Sayfa1!$A$1:$A$1000>=$B$1);--(Sayfa1!$A$1:$A$1000<=$B$2);--(ESAYIYSA(MBUL($A5;Sayfa1!$B$1:$B$1000)));--(ESAYIYSA(MBUL(C$4;Sayfa1!$C$1:$C$1000))))

korhan bey teşekkürler, internetin azizliğine uğradığım için geç cevap yazabildim kusura bakmayın, yurttaş beyin yapmış olduğu formuldeki isim tanımlama işini bilmediğim için yapamamışım, Teşekkürler.

Geri