TUNCA ERSİN
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Office Professional plus 2016 Tr
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub YeniHesaplamaFormülsüz()
'Değişkenleri tanımlıyoruz
Dim Sh1 As Worksheet, Sh2 As Worksheet, Sh3 As Worksheet
Set Sh = Worksheets("HESAP FİŞİ")
'Mevcut sayflarınızdaki verileri Dizilere alıyoruz
'Sadece excelin işlemleri daha hızlı yapması için
'Worksheets("HESAP FİŞİ").Range("A2").End(xlDown).Row
'Bu mesela Hesap Fişi sayfasındaki A2 nin altında bulunan son dolu hücreyi(boş hücreden önceki) bulur.
Arr1 = Worksheets("HESAP FİŞİ").Range("A2:V" & Worksheets("HESAP FİŞİ").Range("A2").End(xlDown).Row).Value
Arr2 = Worksheets("iş").Range("A2:R" & Worksheets("iş").Range("A2").End(xlDown).Row).Value
Arr3 = Worksheets("dönüş").Range("A2:P" & Worksheets("dönüş").Range("A2").End(xlDown).Row).Value
If ActiveSheet.Name <> "KOM" Then Exit Sub 'KOM sayfasında değilseniz KOD çalışmasın diye yaptım. Başka yöntemler de yapılabilirdi. Bunu tercih ettim.
Arr = Range("A3:A" & Range("A3").End(xlDown).Row).Value 'KOM sayfasındaki verileri de diziye aldım
ReDim Liste(1 To UBound(Arr), 1 To 9) 'Verilerin satır sayısı kadar yükseklikte ve 9 sütun genişliğinde yeni bir LİSTE tanımladım
For i = LBound(Arr) To UBound(Arr)
ReDim Toplam(1 To 8) 'Toplamları hızlı yazabilmek için onlarıda tek boyutlu bir diziye tanımladım
For k = 1 To UBound(Arr1)
If Int(CDbl(Arr1(k, 2))) = CDbl(Arr(i, 1)) Then 'Arr1 dizindeki (hesap Fişi) Tarih+Saat formatındaki veriden sadece Tarih kısmını alarak Arr (KOM daki veriler) dizindeki tarihle karşılaştırdım
Select Case Arr1(k, 4) 'Eğer tarihler aynı ise Arr1 in 4.sütununa baktım
Case Range("C1") 'C1 le aynı ise C1 için değerleri topladım
Toplam(1) = Toplam(1) + Arr1(k, 10)
Toplam(2) = Toplam(2) + Arr1(k, 14)
Case Range("H1") 'H1 ile aynı ise H1 için değerleri topladım
Toplam(6) = Toplam(6) + Arr1(k, 6)
Case Range("I1") 'I1 ile aynı ise....
Toplam(7) = Toplam(7) + 1
End Select
Toplam(4) = Toplam(4) + Arr1(k, 13) 'Bunlar da diğer toplamını bulmak istediğimiz değerler
Toplam(5) = Toplam(5) + Arr1(k, 8)
End If
Next k
For k = 1 To UBound(Arr2) 'Yukarıdakine benzer olarak Arr2 verileri(iş sayfasındaki) kullanarak ilgili toplamları buldum
If Int(CDbl(Arr2(k, 3))) = CDbl(Arr(i, 1)) Then 'Burda da aynı tarihe sahipseler 9.sütundaki değerlerin toplamını alıyoruz. Benzer basit işlemler.
Toplam(3) = Toplam(3) + Arr2(k, 9)
End If
Next k
For k = 1 To UBound(Arr3) 'burda da dönüş sayfasındaki veriler için benzer bir işlem yapıyoruz.
If Int(CDbl(Arr3(k, 2))) = CDbl(Arr(i, 1)) Then
Toplam(8) = Toplam(8) + Arr3(k, 11)
End If
Next k
For k = 1 To 8 'Toplamları listemizin sütunlarına yazıyoruz. En dıştaki For-Next döngüsüyle de tüm satırlara aynı işlemi tekrarlıyoruz
Liste(i, k + 1) = Toplam(k)
Liste(i, 1) = Liste(i, 1) + Toplam(k)
Next k
Next i
Range("B3").Resize(UBound(Liste), 9) = Liste 'KOM sayfamızdaki B3 den başlayıp Listemizinm satır sayısı kadar yükseklikteki ve 9 sütun genişliğinde bir aralığa LİSTE isimli listemize kaydettiğimiz verileri kopyalıyoruz.
End Sub