• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Tarih Aralığındaki Fiyat Averajı Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Sayın Uzman Arkadaşlar,
Ekteki örnek dosyada bulunan tablodaki, farklı tarih ve periodları bulunan şirketlerin, istenen iki farklı tarih aralığındaki dönem averajlarının hesaplanması istenmektedir. Örnek dosya çözemediğim konuyu daha iyi ifade etmekte olup, konuya ilgi gösterecek uzman arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Merhaba

Bunu deneyiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(H8:T8;H10:T10)/TOPLA(H10:T10)

Merhaba

Örnek olarak Şirket 1in averaj 2 tablosundaki 49.98 rakamını bulurken hangi değerleri kullandığınızı ve nasıl bir hesaplama yaptığınızı söylerseniz formüle döke bilirim sanırım.

İyi çalışmalar

Merhaba

Örnek olarak Şirket 1in averaj 2 tablosundaki 49.98 rakamını bulurken hangi değerleri kullandığınızı ve nasıl bir hesaplama yaptığınızı söylerseniz formüle döke bilirim sanırım.

İyi çalışmalar

Merhaba
Mevcut tablonuzdaki veriler kullanılmıştır.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(H8:T8;H10:T10)/TOPLA(H10:T10)
H8:T8 ile H10:T10 aralığındaki averaj ve ilgili aydaki gün veriler karşılıklı çarpılarak toplamı alınmış, bu sonuç H10:T10 aralığındaki toplam güne bölünmüştür.

Formülü tıkladığınızda hangi verilerin kullanıldığını görebilirsiniz.

Sayın uzmanaamele,
Öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgi için size teşekkür ederim. Sanırım konuyu iyi ifeda edemedim. 01 Mayıs 2013 ile 31 Ekim 2013 tarihleri arsının averajları hesaplanacaktır. Örnek dosyayı iyi incelersek kon daha iyi anlaşılacaktır. Şirketlerin dönem tarihleri birbirlerinden tamamen farklıdır. Buna göre Mayıs ayının başlangıcı ile Ekim aynın bittiği sütunları arayarak buradaki gün sayılarını bularak averaj hesaplatılmak istenmektedir.
Saygılarımla.

Sayın uzmanaamele,
Öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgi için size teşekkür ederim. Sanırım konuyu iyi ifeda edemedim. 01 Mayıs 2013 ile 31 Ekim 2013 tarihleri arsının averajları hesaplanacaktır. Örnek dosyayı iyi incelersek kon daha iyi anlaşılacaktır. Şirketlerin dönem tarihleri birbirlerinden tamamen farklıdır. Buna göre Mayıs ayının başlangıcı ile Ekim aynın bittiği sütunları arayarak buradaki gün sayılarını bularak averaj hesaplatılmak istenmektedir.
Saygılarımla.

Merhaba
İlgili ay aralıklarındaki gün sayılarını 10. satırda siz zaten bulmuşsunuz, bu veriler kullanıldı.
Bu veriler olmasaydı yine 2 zaman dilimi arasındaki gün farkı alınarak hesaplama yapılırdı.
10. satırdaki gün sayısı olmadığı durumda formül biraz daha uzun olurdu.

1.şirket için verdiğim formülü diğer şirketler için kopyala yapıştır şeklinde kullanabilirsiniz.
Çıkması gereken sonucu siz manuel hesaplamışsınız, bunu formüle ettik sadece.
Anlaşılmayan konu nedir?
Ben mi bir şeyi atlıyorum siz mi anlayamadınız kararsız kaldım!?

Sayın RONIN,
Öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgi için size de teşekkür ederim. Averaj-2 ''H'' ile ''T'' sütunlarındaki 4.5. satırdaki tarihler dikkate alınarak, 6. satırdaki gün sayıları ile 8. satırdaki değerlerin çarpılarak Mayıs ayı başlangıç, Ekim ayı sonu bitiş olarak dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Örnek dosyasındaki 10. ve 11. satırlarda nasıl hesaplanması gerektiğini gösteren bir örnek bulunmaktadır. Bu örnek hesaplamayı formüle edilmek istenmektedir. Hatta bir (X8) hücresindeki formülü incelemenizde fayda var. Mayıs ayının başlangıcı her şirket için farklı sütunlarda, yine Ekim ayının bitişinin farklı sütunlarda olması nedeniyle oluşturduğum formülü bir diğer şirkete kobyalamak çözüm olmamaktadır. Örnek dosya güncellenmiştir.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Sayın uzmanamele,
Tam istenilen konuya parmak bastınız. 10. ve 11. satırlar kullanılmaksızın yapılmak istenmektedir.
Saygılarımla.

Sayın uzmanamele,
Tam istenilen konuya parmak bastınız. 10. ve 11. satırlar kullanılmaksızın yapılmak istenmektedir.
Saygılarımla.

Merhaba
10. satırı yardımcı satır olarak kullanmak daha doğru olur.
Zira formül karmaşık ve zor olur.
10. satırdaki gün sayılarını hesaplamak zor diyorsanız aşağıdaki formülü H10 hücreye yazarak 10. satır boyunca kopyalayınız.
Kod:
=EĞER(YADA(BOŞLUKSAY(H4:H5)>0;(MİN(H5;$X$5)-MAK(H4;$X$4))<0);0;(MİN(H5;$X$5)-MAK(H4;$X$4))+1)

Sayın uzmanamele,
Konu amacına ulaşmıştır. Çok değerli yardımlarınız için size çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Merhaba

Tarihler arasındaki ortak gün sayısını veren formülü gün içerisinde hatırlayamamıştım.
H10 hücreye aşağıdaki formülü yazarak ortak gün sayılarını bulabilirsiniz.
Formül mantığı sayın yurttas'a aittir.
Kod:
=EĞER(BOŞLUKSAY(H4:H5)>0;0;EĞERHATA(SATIRSAY(DOLAYLI("a"&H4&":a"&H5) DOLAYLI("a"&$X$4&":a"&$X$5));0))

Belirli tarihler arasında ortak gün sayısı

Geri