• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Tabloyu özet tablo ile birleştirmek hk.

Excel Vers. ve Dili
ofis 2016 Türkçe
Selam,
30 ağustos zafer bayramınız kutlu olsun.
iki tabloyu özet tablo özelliği ile nasıl birleştirebilirim.
Şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.
Saygılar.

Ekli dosyalar

İyi pazarlar diliyorum,
Bu konuda bir yönlendirme yapabilir misiniz?

Sanırım özet tablo ile olmaz...
Kod yardımı ile çözülebilir ...

Acar6783 ilginiz için teşekkür ederim,
kod yada formül ile yapılabiliyor ancak özet tablo ile yapabilme olasılıgını araştırıyorum.

Selam,
30 ağustos zafer bayramınız kutlu olsun.
iki tabloyu özet tablo özelliği ile nasıl birleştirebilirim.
Şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.
Saygılar.

.

Dosyanız ekte.

İnceleyin. İstediğiniz şekilde oldu mu?

Zaman bulursam, bunun nasıl yapıldığını bir örnek dosya ile anlatıp; Excel Dersanesine eklemeye çalışacağım.

.

Ekli dosyalar

idris Bey,
Merhabalar
Tabloyu inceleciliyorum ancak her irsaliye nosunda bütün plakalar için niçin toplam alınmış anlayamadım,
Ayrıca düzenlemeye çalıştığımda "Excelin bir üst sürümünde düzenlenmiştir, bu sürümde güncelleştirilemez" ikazı veriyor.
İdris Bey,
Özet tablonun içerdiği bilgi bakımından nasıl görünmesi gerektiği ile ilgili, bir tablo yapmıştım, bu şekilde özet tablo oluşturmak mümkün değil mi?
Selamlar, Saygılar.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Ulaşılmak istenen tablo bu şekildedir.
Nasıl yapılacağına dair dosyayı indirip inceledim, Listeleri tabloya çevirmem gerektiğini öğrendim, ancak sonraki özet tabloya çevirme "Tablolar 2 deki son tablo" konusunda sanırım benim kullanıdığım sürüm 2007 olduğundan sizin tablo ile aynı tabloya ulaşamadım,
Bu durum sürüm ile ilgilidir. Doğru mu?
Dolayısıyla sonrasına da ulaşamadım.
İlginize teşekkür ederim.

Merhaba,
Ulaşılmak istenen tablo bu şekildedir.
Nasıl yapılacağına dair dosyayı indirip inceledim, Listeleri tabloya çevirmem gerektiğini öğrendim, ancak sonraki özet tabloya çevirme "Tablolar 2 deki son tablo" konusunda sanırım benim kullanıdığım sürüm 2007 olduğundan sizin tablo ile aynı tabloya ulaşamadım,
Bu durum sürüm ile ilgilidir. Doğru mu?
Dolayısıyla sonrasına da ulaşamadım.
İlginize teşekkür ederim.

.

Excel 2007'de olabileceğini sanmıyorum.

.

Anladım hocam, hem ev hem de görev yerinde kullanığım ofis sürümleri 2007 dolayısyla özet tablo yu kullanamayacağım.
Makroda çok yoruyor pc yi, sanırım kurum pcleri network ağı olduğundan işlem çok uzun sürüyor, bazen pronlemlere neden oluyor.
Şimdi formül ile en pratik yöntemi araştırmam gerekiyor, Çünkü düşeyara yada indiş ile de yapılabiliyor sanırım, sizce en uygun yöntem ne olabilir.
Bu dosya hem sutün olarak hem satır olarak çok yoğun bir dosya.
İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim.

Uygun kodlama ile hızlı sonuçlar alınabilir. Dosyalarınızın birer örneğini ekleyip görmek istediğiniz sonucuda elle hazırlarsanız yardımcı olabiliriz.

Değerli ustalar,
Makroyu anlamak ve kendi dosyalarımıza uygulamak takdir edersiniz ki biz excel acemileri için zor bir yöntem,
ancak yine de Sayın İdris hocamın pivaot table özelliği ile yaptığı örnek dosyayı ekledim, çünkü maksat aynı, bunu en pratik şekilde nasıl yapabiliriz.
İlgilenen herkese çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geri