• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki tabloyu karşılaştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emlak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba
iki tablodaki verileri karşılaştırmak istiyorum. ara, düşeyara ve eğer formülleri ile yapamadım birtürlü...

karşılaştırma kriteri olarak "sayfa1" ve "sayfa2" deki tablolardan sırasıyla ada, parsel, blok, kapı numarasına göre bulması lazım ve "satış m2 alanı" doğrumu yanlışmı olduğunu soylemeli.

örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Meraba. sayfa1 f2 hücresine kopyalayıp aşağıya çekin..umarım doru anlamışımdır.

=EĞER(TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!$A$2:$A$8=sayfa1!A2)*(Sayfa2!$B$2:$B$8=sayfa1!B2)*(Sayfa2!$C$2:$C$8=sayfa1!C2)*(Sayfa2!$D$2:$D$8=sayfa1!D2)*(Sayfa2!$E$2:$E$8=sayfa1!E2))=1;"DOĞRU";"YANLIŞ")

meraba. Sayfa1 f2 hücresine kopyalayıp aşağıya çekin..umarım doru anlamışımdır.

=eğer(topla.çarpım((sayfa2!$a$2:$a$8=sayfa1!a2)*(sayfa2!$b$2:$b$8=sayfa1!b2)*(sayfa2!$c$2:$c$8=sayfa1!c2)*(sayfa2!$d$2:$d$8=sayfa1!d2)*(sayfa2!$e$2:$e$8=sayfa1!e2))=1;"doğru";"yanlış")

valla hocam eline sağlık doğru gibi gözüküyor örnek dosyada denedim.

Ana dosyada yaklaşık 50000 veriyi bu şekilde kontrol edecek. Umarım sorun yaşamam... Teşekkür ederim.

Bu formül şu şekildemi işliyor: Ada parsel blok kapı numaraları karşılaştırırken satır numarasına göre aramıyor değilmi?
Yani sayfa1 de ...ada, ...parsel, a blok, 1 kapı numarası 2. Satırda iken sayfa 2 deki ...ada, ...parsel, a blok, 1 kapı numarası 5. Satırda olmasının sakıncası yok dimi?

Bir sorum daha var... Sayfa1 de bir satırdaki tüm değerlerden birkaçtane olduğunu varsayalarım. Bu değerlerin aynısından olanların kaçıncı satırda olduğunu söyleyen bir formül oluşturulabilinirmi?

ana dosyada 50000 veri varsa ve ayrıca aynı değere sahip birden fazla veri varsa sayfa2 de formülümüzü
=eğer(topla.çarpım((sayfa2!$a$2:$a$50000=sayfa1!a2)*(s ayfa2!$b$2:$b$50000=sayfa1!b2)*(sayfa2!$c$2:$c$50000=sayfa 1!c2)*(sayfa2!$d$2:$d$50000=sayfa1!d2)*(sayfa2!$e$2:$e $50000=sayfa1!e2))>0;"doğru";"yanlış") şeklinde değiştirmemiz gerekir..sorunuza gelicek olursak sayfa 2 deki verilerin hangi satırda olduğunun önemi yok. bu formül sayfa 1 deki harhangi bir satırın tam anlamıyla sayfa 2 de eşitini arıyo..varsa "doğru" yazıyo..yoksa "yanlış" yazıyo..yani bir önem teşkil etmiyor hangi satırda olduklarının..

ana dosyada 50000 veri varsa ve ayrıca aynı değere sahip birden fazla veri varsa sayfa2 de formülümüzü
=eğer(topla.çarpım((sayfa2!$a$2:$a$50000=sayfa1!a2)*(s ayfa2!$b$2:$b$50000=sayfa1!b2)*(sayfa2!$c$2:$c$50000=sayfa 1!c2)*(sayfa2!$d$2:$d$50000=sayfa1!d2)*(sayfa2!$e$2:$e $50000=sayfa1!e2))>0;"doğru";"yanlış") şeklinde değiştirmemiz gerekir..sorunuza gelicek olursak sayfa 2 deki verilerin hangi satırda olduğunun önemi yok. bu formül sayfa 1 deki harhangi bir satırın tam anlamıyla sayfa 2 de eşitini arıyo..varsa "doğru" yazıyo..yoksa "yanlış" yazıyo..yani bir önem teşkil etmiyor hangi satırda olduklarının..

.....e2))=1;"doğru";"yanlış")

.....e2))>0;"doğru";"yanlış")

formülleirndeki =1 ve >0'in anlamını öğrenebilirmiyim..

şimdi sizin ada, parsel, a blok diye giden 5 ana kaleminiz var..formül sıraıyla sayfa1 a2 satırındaki bu 5 ana kaleme tam olarak uyan veriyi sayfa 2 de bütün satırlarda arıyo..sayfa 2 de sayfa1 a2 satırına eşit değer veya değerler varsa doğru yazıyo..yoksa yanlış yazıyo
=eğer(topla.çarpım((sayfa2!$a$2:$a$50000=sayfa1!a2 )*(s ayfa2!$b$2:$b$50000=sayfa1!b2)*(sayfa2!$c$2:$c$500 00=sayfa 1!c2)*(sayfa2!$d$2:$d$50000=sayfa1!d2)*(sayfa2!$e$ 2:$e $50000=sayfa1!e2)) formülün bu kısmı sayfa1 a2 hücresinden sayfa 2 deki bütün satırlarda kaçtana tam olarak eşleşen satır varsa onun sayısını getirir. 5 tane eşleşen varsa 5 sonucunu üretir...e doğal olarakta formül şu şekli alır.=eğer(5=1;"doğru";"yanlış") buda doru olmadığı için aynı değere sahip hücreler olmasına rağmen "yanlış" sonucunu döndürür.ilk yazdığım formülde ben aynı değerlere sahip hücreler olduğunu düşünmediğimden sayfa 2 için formülde "=1" ifadesini kullandım..eğer bir tane eşleşen varsa "doğru" yaz dedim..ama aynı değerlerden bir kaçtane olabilir dediğiniz için formül yanlış çalışcaktır.. bu nedenle formülü ">0" şekline döndürdüm..artık formülün yukarıda yazdığım ilk kısmı sayfa 2 de değerleri arıcak..bir veya üstünde eşleşen değer bulursa kaçtane olduğunun önemi yok "doğru" sonucunu üreticektir..

şimdi sizin ada, parsel, a blok diye giden 5 ana kaleminiz var..formül sıraıyla sayfa1 a2 satırındaki bu 5 ana kaleme tam olarak uyan veriyi sayfa 2 de bütün satırlarda arıyo..sayfa 2 de sayfa1 a2 satırına eşit değer veya değerler varsa doğru yazıyo..yoksa yanlış yazıyo
=eğer(topla.çarpım((sayfa2!$a$2:$a$50000=sayfa1!a2 )*(s ayfa2!$b$2:$b$50000=sayfa1!b2)*(sayfa2!$c$2:$c$500 00=sayfa 1!c2)*(sayfa2!$d$2:$d$50000=sayfa1!d2)*(sayfa2!$e$ 2:$e $50000=sayfa1!e2)) formülün bu kısmı sayfa1 a2 hücresinden sayfa 2 deki bütün satırlarda kaçtana tam olarak eşleşen satır varsa onun sayısını getirir. 5 tane eşleşen varsa 5 sonucunu üretir...e doğal olarakta formül şu şekli alır.=eğer(5=1;"doğru";"yanlış") buda doru olmadığı için aynı değere sahip hücreler olmasına rağmen "yanlış" sonucunu döndürür.ilk yazdığım formülde ben aynı değerlere sahip hücreler olduğunu düşünmediğimden sayfa 2 için formülde "=1" ifadesini kullandım..eğer bir tane eşleşen varsa "doğru" yaz dedim..ama aynı değerlerden bir kaçtane olabilir dediğiniz için formül yanlış çalışcaktır.. bu nedenle formülü ">0" şekline döndürdüm..artık formülün yukarıda yazdığım ilk kısmı sayfa 2 de değerleri arıcak..bir veya üstünde eşleşen değer bulursa kaçtane olduğunun önemi yok "doğru" sonucunu üreticektir..

dediğin gibi yaptım ve sonuç harika.
ilgin ve bilgin için sonsuz teşekkürler....

rica ederim..ne demek..

Geri