• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Tabloda Birden Fazla Veri Aynıysa Getir İşlemi

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Bir türlü sonucunu bulmadğım bir problemim var videolara vs de baktım ancak bulamadım.

X ve Y tablolarında yer alan A,B,C,D Hücreleri aynı ise Y tablosunda bulunan H hücresini diğer tabloda karşısına getirmek istiyorum.

Yani formül şuna benzemeli sanırım. Eğer X Tablosunda yer alan A,B,C,D sütunları ile Y Tablosunda yer alan A,B,C,D Sütunları aynı ise Y tablosunda ki H sütun verilerini eşleştir.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

C++:
Sub getir()
Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next
Set s1 = ThisWorkbook.Worksheets("Sayfa1")
Set s2 = ThisWorkbook.Worksheets("Sayfa2")
s2.Range("h2:K65536").ClearContents
For i = 2 To s1.Range("a65536").End(xlUp).Row
For k = 2 To s2.Range("a65536").End(xlUp).Row
If s1.Cells(i, "a") = s2.Cells(k, "a") And s1.Cells(i, "b") = s2.Cells(k, "b") And s1.Cells(i, "c") = s2.Cells(k, "c") And s1.Cells(i, "d") = s2.Cells(k, "d") Then

s2.Cells(k, "h") = s1.Cells(i, 2)
s2.Cells(k, "I") = s1.Cells(i, 2)
s2.Cells(k, "J") = s1.Cells(i, 2)
s2.Cells(k, "K") = s1.Cells(i, 2)
MsgBox "Aktarma işlemi tamamlandı.", vbInformation
End If
Next k
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "Veriler aynı değildir.", vbInformation
End Sub

Yapacak işlem Sayfa 1 deki veriler A, B, C, D sayfa 2 deki veriler A, B, C, D, aynı ise sayfa 2 H sütununa yapıştıracak

@Greenblacksea53 Hocam maalesef anlamadım. Bu yazdıklarınızı nereye yapıştırıcam. Hücre içerisine formül gibi yapıştırdığımda hata veriyor bu şekilde.

Mödül ekleyip mödülün içine yapiştiracan makro atayacaksın, dosyanı link ile gönderirsen yardımcı oluruz zaten sizi doğru anlayıp anlamadığıma emin değilim

Hocam "Web Sitesi Verisi" yazan kısımda bulunan A,D,E,H,I Sütunları "Entegra Verisi" yazan tabloda A,F,G,H,I Verisi ile tam olarak eşleşiyorsa. "Web Sitesi Verisi" sayfasında yer alan j sütunu verileri "Entegra verisi" sayfasında ki j sütununa gelecek.

Aşağıya wetransfer linki koydum hocam.

DAO-SQL ile bir alternatif hazırladım. Ekli dosyaya bir bakın, istediğiniz veriler geliyor mu?

.

Geri