• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki sütunu karşılaştırmada sorunum var!

Excel Vers. ve Dili
türkçe excel 2010
iyi günler ; iki farklı sütunda numaralar var.Ve ben bu iki sütunu karşılaştırmak istiyorum.Bu karşılaştırma sonucunda ortak olan numaralar yeni bir sütunda gözükmesi gerekiyor.Bunu bir türlü yapamadım.Yardımcı olursanız sevinirim..İyi çalışmalar........

Ekli dosyalar

merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Hocam iyi günler; örneğinizi inceledim.Öncelikle teşekkür ederim.Ama tam olarak olmadı gibi..Şimdi diyelimki g hücresine 3000 satır ekledim, I hücresine de 7000. gri sütunları doğal olarak (her üçün de de ) sütunun en sonuna getiriyorum. K sütunda en fazla benzerlik olsa bile 3000 satır aynı olması gerekiyor.Fakat K'daki Gri sütununu ve diğer gri olanları kendi satırına göre en sona indirdiğimde aynı olmayanlarda orada çıkıyor..(G hücresinde 3900 I hücresinde de 7300 satırım var ).Bu konuda bir daha incelermisiniz.Ayrıca hocam o aradaki gri sayılar neyi gösteriyor?

Merhaba;
Sorunuzu yanlış algılamışım. Eki tekrar deneyin.

G sütunundaki sayı/sayılar en az bir kez I sütununda geçiyorsa ilgili sayıyı K sütununa çekmek için H sütununda ardışık sayı üretiliyor. Bu sayıya bağlı olarak İNDİS KAÇINCI işlevi ile G sütun değeri K sütununa çekiliyor.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Öncelikle çok teşekkür ederim.Şunu söylemek istiyorum bir de.Diyelim ki iki sütunu karşılaştırdık ve ikinci sütunda farklı olanları nasıl ayırabiliriz? Hocam çok oldum ama hakkınızı helal edin...İyi çalışmalar...

Merhaba;
İlk sütun için yapılan işlemin tersini yaparak sonuç alınabilir.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri