• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki sütunda aynı ayı süzdürmek

Excel Vers. ve Dili
2016
arkadaşlar ekteki dosyada aynı ayı iki farklı sütünda süzülürmü süzülen verileride yazıcıdan almak istiyorum teşekkürler

Ekli dosyalar

Dosyanız ekte.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim ay As Byte, ilk As Date, son As Date
ay = ComboBox1.ListIndex + 1
ilk = DateSerial(ComboBox2.Value, ay, 1)
son = DateSerial(ComboBox2.Value, ay + 1, 0)
Range("A1").AutoFilter
Range("A1").AutoFilter field:=5, Criteria1:=">=" & CDbl(ilk)
Range("A1").AutoFilter field:=7, Criteria1:="<=" & CDbl(son)
End Sub

Private Sub Label2_Click()

End Sub

Private Sub UserForm_Click()

End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
Dim ay(), i As Integer
ay = Array("", "OCAK", "ŞUBAT", "MART", "NİSAN", "MAYIS", "HAZİRAN", _
"TEMMUZ", "AĞUSTOS", "EYLÜL", "EKİM", "KASIM", "ARALIK")
For i = 1 To 12
    ComboBox1.AddItem ay(i)
Next
ComboBox1.ListIndex = Month(Date) - 1
For i = Year(Date) - 20 To Year(Date) + 20
    ComboBox2.AddItem i
Next i
ComboBox2.Value = Year(Date)
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Evren hocam; sizin formülde mayıs ayı süzüldüğünde 47 personel süzüyor, oysaki benim dosyamın yanındaki örnekte olduğu gibi E ve G sütunlarındaki 5. ayda personelin verilerinin süzülmesi gerekiyor, bu şekilde bir bakarmısınız. Yani kısacası E ve G Sütunundaki 5. ayları bulunup süzülecek yani buda 5. ay için 63 kişi olacak

Son düzenleme:
Sayın Evren hocam; sizin formülde mayıs ayı süzüldüğünde 47 personel süzüyor, oysaki benim dosyamın yanındaki örnekte olduğu gibi E ve G sütunlarındaki 5. ayda personelin verilerinin süzülmesi gerekiyor, bu şekilde bir bakarmısınız. Yani kısacası E ve G Sütunundaki 5. ayları bulunup süzülecek yani buda 5. ay için 63 kişi olacak
Siz her iki sütununda ayni ay olma şartını istemiştiniz.Bu durumda mayıs 2009 seçerseniz.İki sütunda 5nci ayı gösterecek şartı gerçekleşmesi gerekir.
Kodlardada zaten bu gerçekleşiyor.2 sütundada 5nci ay varsa listeleniyor.Bu durumda 47 listeleme yapılıyor.
Oysa siizn dediğiz şekilde 63 olursa iki sütununda 5nci ay şartı olmuyor.Bir sütun 6ncı ay olurken bir sütun 5nci ay olabiliyor.Oysa siz 2 sütununda 5nci ay olma şartını istemiştiniz.Siz sütunları 5nci ayları tek tek saymayın.Her 2 sütununda 5nci ay olup olmadığına bakın her 2 sütunda 5nci ay ise öyle sayın.O zman 47 adete ulaşacaksınız.
Bence kodlarda bir problem yok.Sizin işlemlerinizde bir problem var.Veya konuyu siz yeterince açıklayamadınız.Bu durumda ben başka bir şey yapamam.Eğer soruyu yanlış sordduysanız,benim yapacağım bir şey yok.ben soru cevaplama hakkımı yaptım.Tekrardan geriye dönemem.Başka arkadaştan yanıt bekleyin.
Soruyu soran arkadaşlar a hep diyoruz,site kurallarındada var , soruyu açık ve net sorun diye.
Size iyi çalışmalr.:cool:

evren bey cevabınız için teşekür ederiz. Bizim öyle bir lüksümüz yok ne yaparsanız onu alırız, hiç yapmazsanız ne diyebiliriz. Sorum sadece şu bu liste kesinti için olaak, yani bir personel izin başlama ve ayrılış tarinde 5. ayı içeriyorsa bunların süzülmesini istiyorum. Yani ayrılış 5. ay olup başlama 6.ay olabilir o zaman sadece E sütunundan süzecek, G sütunundan degil. yani iki sütunu karşılaştıracak sadece istenilen ay süzülecek

Geri