• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki sütun arasındaki aynı değer

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sozsy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2019 İngilizce 64bit
Arkadaşlar merhaba.
Hazırlamak istediğim exel sayfamda A, B, C, D, E, F, G, ..Z . sütunlarım bulunacak , bu sütunlara yukarıdan aşağıya doğru veri gireceğim sirayla. Bir iş A operasyonu ile başlayacak B operasyonuna geçtiğinde işin numarası A dan silinecek.

Yapmak istediğim şey, A sütununa bir değer yazdım, örnegin 1000 olsun. Sonra B sütununa 1000 değerini yazdigimda, A sütunundaki 1000 değerini bulup silsin, C sütununa 1000 yazdığımda, B sütunundaki 1000 değerini bulup silsin. Yani iki sütun arasındaki aynı veriyi bulsun yeni yazdığım kalsın , önceki yazılanı silsin. Bu işi yapacak bir macro yapabilirmiyiz.
Şimdiden teşekkür ediyorum.

Aşağıdaki kodu sayfanızın kod bölümüne uygulayıp deneyiniz.

Kod B-Z sütun aralığında tepki verecektir.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim Bul As Range, Adres As String, Say As Long
    On Error GoTo Son
    If Intersect(Target, Range("B2:Z" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target.Value <> "" Then
        Application.EnableEvents = False
        Set Bul = Range("A1:" & Target.Offset(0, -1).Address(0, 0)).EntireColumn.Find(Target.Value, , , xlWhole)
        If Not Bul Is Nothing Then
            Adres = Bul.Address
            Do
                Bul.ClearContents
                Say = Say + 1
                Set Bul = Range("A1:" & Target.Offset(0, -1).Address(0, 0)).EntireColumn.FindNext(Bul)
            Loop While Not Bul Is Nothing And Bul.Address <> Adres
        End If
    End If
Son: Application.EnableEvents = True
    If Say > 0 Then
        MsgBox "İş numarası ; " & Target.Value & Chr(10) & Chr(10) & _
               "Önceki sütunlarda bulunan " & Say & " adet iş numarası silinmiştir."
    End If
End Sub

Korhan bey ilginiz için çok teşekkür ediyorum, fakat hiçbir tepki olmadı.
A sütununa bir değer yazdım hemen arkasından B sütununa aynı değeri yazdım.
A sütunundaki değeri silmesi gerekli ama silmiyor. Bir yerde hata yapıyoruz ama anlamadım. Macroyu kaydederken yanlış birşey yaptığımıda düşünmüyorum. Bu macroyu sadece iki sütun için yapsak , bende dosya formatını ona göre ayarlarım, en kötü ihtimal bu şekilde olsun.
Saygılar...

Korhan bey tekrar merhaba, şirkette Office 2016 da uyguladım olmadı. Şimdi eve geldim kendi bilgisayarımda uyguladım Office 2010 , macro çok güzel çalıştı. Tam istediğim gibi olmuş fakat Office 2016 için nasıl bir değişiklik yapmamız gerekli? Teşekkür ediyorum...

Kod her versiyonda çalışır. Özel bir kodlama değildir.

Anladım Korhan bey, ben bir yerde hata yaptım sanırım. Tekrar çok teşekkür ediyorum.
Hayırlı akşamlar.

Geri