• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Iki sutun arası deger filtreleme

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
arkadaslar merhaba ekteki dosyada sizden bir ricam olacak

E sutunu A sutunu içerisinde arasın içlerindeki aynı cümleler bulunsun ve E sutununa ait F sutunundaki oranların A sutununa ait B sutunundaki oranlardan daha düsük degerler I sutununa calıstır tusuyla filtrelensin

aynı sekilde

E sutunu A sutunu içerisinde arasın içlerindeki aynı cümleler bulunsun ve E sutununa ait G sutunundaki oranların A sutununa ait C sutunundaki oranlardan daha düsük degerler M sutununa calıstır tusuyla filtrelensin

TEŞEKKÜRLER ...

Ekli dosyalar

I2 hücresine;
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(F2<[COLOR="red"][B]=[/B][/COLOR]DÜŞEYARA(E2;$A$2:$C$92;2;YANLIŞ);"";DÜŞEYARA(E2;$A$2:$C$92;2;YANLIŞ));"")
M2 hücresine
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(B2<[B][COLOR="Red"]=[/COLOR][/B]DÜŞEYARA(A2;$E$2:$G$92;2;YANLIŞ);"";DÜŞEYARA(A2;$E$2:$G$92;2;YANLIŞ));"")
formüllerini uygulayıp aşağı doğru kopyalayın.
Eşit olanların da yazılmasını istiyorsanız kırmızı eşittir işaretlerini siliniz.

merhabalar dediğinizi yaptım ancak cok acayip seyler cıktı rica etsem hazır bir sekilde yapıp dosya yüklermisiniz calıstır tusu ile oldugunda daha iyi oluyor beni gibi acemi insanlar için
yardımlarınız için teşekkürler

Son düzenleme:
Anladığıma göre oluşturduğum formülü vermiştim ve bendeki belgede sonuç üretiyor.

ACAYİP ŞEYLER (DEĞER-YOK hatası, istemediğiniz değer-yanlış değer) nedir anlamadım.
En iyisi size net soru sorayım; sırasıyla I6, M6, I7 ve M7 hücrelerine ne gelmesi lazım?
Hücre adları belirterek beklediğiniz sonucu NET şekilde yazarsanız formülü tekrar gözden geçirip belgeye uygulayabilirim ve buraya da eklerim.

İyi günler.

Merhabalar ;
A sutununu E sutununu yanyana aynı kelimeleri (yani içerik olarak aynı yazılı takımları) eşlesin ancak F sutununun değerleri B sutunundan daha düsük olanları eslemesi lazım

aynı sekilde ;
A sutununu E sutununu yanyana aynı kelimeleri (yani içerik olarak aynı yazılı takımları) eşlesin ancak G sutununun değerleri C sutunundan daha düsük olanları eslemesi lazım

TEŞEKKÜRLER

En iyisi size net soru sorayım; sırasıyla I6, M6, I7 ve M7 hücrelerine ne gelmesi lazım?
Hücre adları belirterek beklediğiniz sonucu NET şekilde yazarsanız formülü tekrar gözden geçirip belgeye uygulayabilirim ve buraya da eklerim.
Soruma cevap yazmadınız ama.

I2 olarak değil hocam I sutunu olarak bakmamız lazım
A VE E sutunu içlerindeki aynı satırlardaki 2,5 alt ver 2,5 üstler aralarında analiz yapacak
ve F sutunundaki degerlerin B sutunundaki degerden dusuk olanları bana satır satır dokecek
M6 olarak değil M sutunu olarak bakmamız lazım
A VE E sutunu içlerindeki aynı satırlardaki 2,5 alt ver 2,5 üstler aralarında analiz yapacak
ve G sutunundaki degerlerin C sutunundaki degerden dusuk olanları bana satır satır dokecek

Yani tek tek cntrl+ f yapmak yerine iki sutuna bakmanın yerine otomatik aynı isimlerin satırlarının kendi aralarında baksın düsük olanları hemen bana calıstır komutuyla doktursun

TEŞEKKÜRLER

İsminiz enteresan, normalde böyle bir ismi olan birine destek vermeye çalışmam ama başladık bir kere, o zaman devam.

Bakın, elde edilmesi gereken sonucu birkaç satırlık da olsa elle yazıp, bunları nasıl bulduğunuzu da yanlarına oluşturacağınız metin kutularına kısaca açıklamazsanız birşey yapmam mümkün görünmüyor.

Örnekle soracağım artık;
-- E5 hücresindeki San Lorenzo - Racing Club için A sütununa bakıp satırını bulacak (9), o satırda B9'daki sayı olan 2.55 ile E5 hücresinin karşısındaki F5'de olan 2.60'ı karşılaştıracak düşük olan B sütunundaki sayıyı I5 hücresine yazacak. ( F sütunundaki B'den düşükse ne olacağını siz söyleyeceksiniz)
M sütunu için de tersi, A'dakini E'de arayıp aynı işlemi yapacak F için yapacak. Doğru mudur?

Ben amacınızı bilemiyorum, belge size ait, rakamların anlamlarını da bilemiyorum, hiç ilgilenmediğim mevzudur iddaa veya benzeri konular.

E5 hücresindeki San Lorenzo - Racing Club için A sütununa bakıp satırını bulacak (9), o satırda B9'daki sayı olan 2.55 ile E5 hücresinin karşısındaki F5'de olan 2.60'ı karşılaştıracak düşük olan B sütunundaki sayıyı I5 hücresine yazacak.

M sütunu için de ;
E5 hücresindeki A sütununa bakıp satırını bulacak (9), o satırda C9'daki sayı olan 1.50 ile G5 hücresinin karşısındaki 1.48 ile karşılaştıracak düşük olan C sütunundaki sayıyı M5 hücresine yazacak.

BUNLARI BUTUN A VE E SUTUNUNDA ARATMAMIZ GEREKMEKTE

teşekkürler

I sütunu için aşağıdaki formülü I2 hücresine uyguladıktan sonra I2 hücresini aşağı doğru kopyalayın.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(F2<=DÜŞEYARA(E2;$A$2:$C$92;2;YANLIŞ);"";DÜŞEYARA(E2;$A$2:$C$92;2;YANLIŞ));"")
M sütunu içen ise yazdığınız açıklama ters geldi, 1.50(C'deki değer) ile 1.48(G'deki değer)'i karşılaştırınca düşük olan 1.48(G'deki) ama yüksek olan C sütunundakini yazmak istiyorsunuz, yanlış mı yazdınız acaba?

Gerçek belgenizdeki dolu son satırın numarası kaç ise, formüldeki 92 sayılarını o satır numarasıyla değiştirmeniz gerekir.

Geri