• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İKİ sayfadan düşey arama yapmak istiyorum

othara

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 PLUS
Sayfa 1 ve Sayfa 2 den düşeyarayarak adını getirmek istiyorum sayfa 3 e

dosyam ektedir yardımınız için tesekkkür ederim şimdiden

Ekli dosyalar

.

D2 hücresine;

Kod:
=EĞERHATA(EĞERHATA(İNDİS(Sayfa1!D:D;KAÇINCI(E2;Sayfa1!E:E;0));İNDİS(Sayfa2!D:D;KAÇINCI(E2;Sayfa2!E:E;0)));"")

formülünü yazıp, aşağıya doğru kopyalayın.

.

.

D2 hücresine;

Kod:
=EĞERHATA(EĞERHATA(İNDİS(Sayfa1!D:D;KAÇINCI(E2;Sayfa1!E:E;0));İNDİS(Sayfa2!D:D;KAÇINCI(E2;Sayfa2!E:E;0)));"")

formülünü yazıp, aşağıya doğru kopyalayın.

.
2003 versiyonum formulun koydum ama yok
#AD?
cıktı...

.

Sürüm farklılığı. Aşağıdaki formülü kullanın.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Sayfa1!D:D;KAÇINCI(E2;Sayfa1!E:E;0)));İNDİS(Sayfa2!D:D;KAÇINCI(E2;Sayfa2!E:E;0));İNDİS(Sayfa1!D:D;KAÇINCI(E2;Sayfa1!E:E;0)))

.

Son düzenleme:
Sayın @İdris SERDAR Beyin formülünde E sütunlarını aşağıdaki gibi sabitlediğiniz takdirde diğer sütunların verileri de otomatik gelecektir.

=EĞERHATA(EĞERHATA(İNDİS(Sayfa1!D:D;KAÇINCI($E2;Sayfa1!$E:$E;0));İNDİS(Sayfa2!D:D;KAÇINCI($E2;Sayfa2!$E:$E;0)));"")

=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Sayfa1!D:D;KAÇINCI($E2;Sayfa1!$E:$E;0)));İNDİS(Sayfa2!D:D;KAÇINCI($E2;Sayfa2!$E:$E;0));İNDİS(Sayfa1!D:D;KAÇINCI($E2;Sayfa1!$E:$E;0)))

İyi günler.

Sayın @İdris SERDAR Beyin formülünde E sütunlarını aşağıdaki gibi sabitlediğiniz takdirde diğer sütunların verileri de otomatik gelecektir.

=EĞERHATA(EĞERHATA(İNDİS(Sayfa1!D:D;KAÇINCI($E2;Sayfa1!$E:$E;0));İNDİS(Sayfa2!D:D;KAÇINCI($E2;Sayfa2!$E:$E;0)));"")

=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Sayfa1!D:D;KAÇINCI($E2;Sayfa1!$E:$E;0)));İNDİS(Sayfa2!D:D;KAÇINCI($E2;Sayfa2!$E:$E;0));İNDİS(Sayfa1!D:D;KAÇINCI($E2;Sayfa1!$E:$E;0)))

İyi günler.

dosyama uyarlıyamıyorum bir türlü ya

Ekli dosyalar

formulü yapıstıtıyorum ctrlsift enterde yapiyorum bu cıkıyor üstteki bir kac kez böyle cıkıyor sonra yok yazıyor

.

İlk sorudaki sayfa adları ile son eklediğiniz sayfa adları aynı mı? Ona göre uyarlayın.

son ekledigim gibi ali ve veli sayfası

Geri