İki sayfadaki Veriyi karşılaştırma uygun olanları 3.sayfaya aktarma

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
Herkese merhaba.3 Sayfadan oluşan bir çalışma kitabım var.Sayfanın birinde eğitim bölgesinde bulunan okullar ve kayıt alanları, 2.sayfamda öğrenci ad soyad ve adres ,kapı noları var.Yapmak İstediğim ise ; yazılacak bir makro ile öğrenciler sayfasında yer alan öğrenci ad soyadlarının karşısındaki adres bilgilerini kayıt alanları (Eğitim Bölgesi) sayfasındaki bilgiler ile karşılaştırarak 3.sayfama öğrenci adı gideceği okul ve adresi sütunlarını aktarması.Örnek dosya ekte.:) Umarım mümkündür.

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
Sayın Hexadesimal;
Çok benzer bir konu için Sayın Evren Gizlen üstadımızın desteğini almıştım , buna ait görüşmeler http://www.excel.web.tr/f14/2ci-sfdaki-noyu-1ci-sfda-ara-varsa-bul-t45111.html linkinde mevcut ama örnek dosya çalışmıyor.
Yine de sayfada Sayın Gizlen'in kodları var , kendinize göre uygulayabilirseniz sanırım konuyu çözer.

Kolay Gelsin
teşekkürler kodları deniyorum.Ancak olmadı.Sİzin örneğinizde tek bir sütun taratılıyor, benim istediğim ise hem sokak hem de kapı no.İlginize teşekkürler.

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
Dosyanızı biraz düzenledim. Sokak isimlerindeki sokak ibarelerini sildim. Dosyayı inceleyin lütfen.
Çok teşekkürler.Önemli bir kısmı hallolmak ile beraber sorun var şöyleki; kayıt bölgelerinde sanırım sadece sokak kontrolü yaptırıyorsunuz.Ama bu yeterli değil dört sütunda yer alan kapı nolarıda kontrol ettirmek lazım çünkü bir sokağın (ör:tek1-31, çiftr2-32 bir okuldayken tek33-66,çift34-68)iki okulunkayıt alanına da girebiliyor.Olur inşallah .tekrar teşekkürler.özetle sadece sokak no dan kontrol değil,şöyle eğer d sütunu tümü ise kontrole gerek yok ama tümü değil ise sokak no kontrolünden sonra kapı no aralıklarının bulunduğu sütunlardan kontrol edip uygun ise kayıt sayfasına yazdırmasını istiyorum:)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Şu haliyle tam istediğinizi yapıyor, Sokak TÜMÜ ise direk geçiyor, TÜMÜ yazmıyor ise kapı numarasının tek veya çift olmasına göre kapı numaralarının da kontrolünü yapıyor. Siz mümkün olduğu kadar çeşitli örnekle deneyin, ben de tekrar göz atayım.

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
Ben beceremiyorum yada eski dosya olmuyor janveljan.5 nolu posttaki dosyaya bir bakarsanız.Yada dosyaya birkaç farklı öğrenci ekleyip tekrar ekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
Ya kusura bakmayın, bir yeri atlamışım ekteki dosyayı inceler misiniz, düzelttiğimi düşünüyorum.
Teşekkürler janveljan.Ancak önceki kod ile hiçbir fark göremedim.Ama sonuç verdi.Açıklarsanız sevinirim.

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
Herşey için teşekkürler.