• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Sayfadaki Değerler Aynıysa Yaz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan regdtee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
R

regdtee

Misafir
merhaba,

sayfa(1) de "A" sütunundaki değer eşitse sayfa(2) deki "A" sütunundaki değere; sayfa(2) deki "I" stunundaki değeri Sayfa(1) deki "B" sütununa, yine sayfa(2) deki "J" sütununu Sayfa(1) deki "C" Sütununa yaz demek istiyorum. bunu makro ile yapmam gerekiyor ama yapamadım.lütfen yardım. teşekkür ederim şimdiden..

Ekli dosyalar

düşeyara ile yapabiliyorum ama macro ile yapmam gerekti. iki değişken belirleyip do loop döngüsüyle bişiler yapmaya çalıştım, aynıysa şuraya yaz, her defasında değeri bir artır boşluğa kadar git demeye çalıştım ama olmadı.

ekteki dosya işini görür sanırım 1 haftadır bu işle uğraşıyodum

Ekli dosyalar

emeğine, zihnine sağlık.. İnan çok makbule geçti, formu taradım ama benzer bişey bulamamıştım tamda ümidimi kesmişken.. çok teşekkür ederim..

kolay gelsin benim sorunumda A1 sütunu eşitse B1 sütununa yaz C1 sütunundakini d1 sütünuna yazdırmak istediğim yazı kim yardımcı olabilir
kolay gelsin

merhaba,

sayfa(1) de "A" sütunundaki değer eşitse sayfa(2) deki "A" sütunundaki değere; sayfa(2) deki "I" stunundaki değeri Sayfa(1) deki "B" sütununa, yine sayfa(2) deki "J" sütununu Sayfa(1) deki "C" Sütununa yaz demek istiyorum. bunu makro ile yapmam gerekiyor ama yapamadım.lütfen yardım. teşekkür ederim şimdiden..
bu şekilde denediniz mi?

Sub aktar()
Set s1 = Sheets("sayfa1")
Set s2 = Sheets("sayfa2")
sat1 = s1.[a65536].End(3).Row
sat2 = s2.[a65536].End(3).Row
Sheets("sayfa1").Select
Range("B4:C1000").Select
Selection.ClearContents
For a = 4 To sat1
For b = 7 To sat2
If s1.Cells(a, 1).Value = s2.Cells(b, 1).Value Then