• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki sayfadaki aynı sutunlardaki tek olan veriyi nasıl bulabilirim

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Turan545
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
13 Haziran 2005
Mesajlar
25
Merhaba
Sayfa 1 deki B sutunundaki tüm veriler ile sayfa 2 deki B sutunundaki tüm verileri karşılaştırıp tek olanları sayfa 1 deki F sutununa alt alta nasıl sıralattırabilirim.
Şimdiden Teşekkur ederim
 
merhaba
=EĞER(B2=BİLGİSAYARDAKİ!B2;"";'TESLİM EDLİLEN'!B2)

not:her 2 sayfadaki verilerin birebir eşleştiği varsayımına göre formül
 
Merhaba uzmanamele
Tüm sütunu B Sütununu taraması ve iki sayfadaki B sutunlarındaki verilerin tamamını kontrol ederek Sayfanın birinde olup diğerinde olmayanları sıralaması gerekir.
 
Slm.
Açıklamanızdaki "sayfa1,Sayfa2" örneğinizde farklı isimlerde o yüzden karıştırmış olabilirim. Yinede inceleyin.
 
merhaba
aşağıdaki formülü deneyin
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($B2;BİLGİSAYARDAKİ!$B$2:$B$800;1));$B2;"")
 
kodları dened bir hata verdi tam olarak anlamadım
 
Aşağıdaki kodu deneyin.


Kod:
[LEFT]Sub tekolanlarilistele()
On Error Resume Next
For a = 2 To [b65536].End(3).Row
If WorksheetFunction.Match(Cells(a, "b"), [bilgisayardaki!b:b], 0) = 0 Then
c = c + 1
Cells(c, "f") = Cells(a, "b")
End If
Next[/LEFT]
End Sub
 
Merhaba leventm
Bence en guzeli macroyla bu işi halletmekde gönderdiniz kod çalışmadı. Dosya uzerınde ayarlayabılırmısınız. Sizlere zahmet olacak ya.
 
1- Sayın leventm'nin vermiş olduğu koddaki "End If" komutunu ayrı bir satır olarak yazın ve çalıştırın.
2- Sayfalardaki veriler tamamen aynı. Birkaç satırda farklılık oluşturun.
 
1- Sayın leventm'nin vermiş olduğu koddaki "End If" komutunu ayrı bir satır olarak yazın ve çalıştırın.
2- Sayfalardaki veriler tamamen aynı. Birkaç satırda farklılık oluşturun.

Uyarı için teşekkür ederim. Yukarıdaki kodu düzelttim tekrar deneyin. Ayrıca Sn RFspur'un belirttiği gibi sayfa1 de bir kaç tane farklı veri oluşturun.
 
Geri
Üst